Ніж в спину українській нації і державі

03 лютого 2017, 13:39
Власник сторінки
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
2
698

Заява президента Польщі Анжея Дуди і очільника правлячої в Польщі партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського - це ніж в спину українській нації і державі

Інакше не можна назвати останні заяви президента Польщі Анжея Дуди і очільника правлячої в Польщі партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського, що стосунки України та Польщі не будуть приязними допоки Україна не відмовиться від вшанування ОУН-УПА.

Очільники Польщі, в часі коли Україна веде збройну боротьбу з споконвічним ворогом російським агресором за свою незалежність та державність, пропонують українцям відмовитися від вшанування попередніх поколінь борців за нашу свободу.

Хочу нагадати панам Дуді та Кваснєвському, що українські збройні формування ОУН та УПА боролися з Польщею тому, що ваша держава змовившись з більшовицькою Росією окупувала західні області України, позбавивши українців державності. Політика пацифікації, яку проводила Польща по відношенню до українців, вбивала нашу Націю як фізично так і духовно, що давало Організації українських націоналістів повне моральне право чинити збройний спротив.

Героїчна боротьба ОУН-УПА з німецькими, польськими та російськими окупантами стала яскравим прикладом для нинішніх борців за волю України, які в тому числі і під червоно-чорним прапором УПА, в степах українського Донбасу, не шкодуючи власного життя та здоров'я, боронять не тільки Україну, а й весь вільний світ від московської орди.
Ваша вимога відмовитися від вшанування ОУН-УПА є неприйнятною для будь-якого свідомого українця. До того ж саме ця ваша вимога заважає налагодженню дружніх взаємовідносин між українцями і поляками.

В той же час наголошую на тому, що українці в повній мірі зберігаючи свою національну ідентичність та національну пам'ять вже впроваджують політику примирення між нашими народами задекларовану великим поляком Іоаном Павлом ІІ "Ми прощаємо і просимо прощення". До чого закликаю і наших польських колег.

Нинішнє керівництво Польші має чітко пам'ятати сумний досвід своїх попередників, які зазіхаючи на українську державність і українські землі, втрачали власну державу і потрапляли під ярмо окупації. Польські керманичі мають кожного ранку і вечора повторювати слова свого земляка Єжи Ґедройця "Без незалежної України не може бути незалежної Польщі".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Польща,РПЛ,Ярослав Качинський,Україна,Ігор Мосійчук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.