ЧОМУ НЕЕФЕКТИВНИМИ Є ГРАНТИ ДЛЯ НАШИХ АМАТОРІВ-АНТИКОРУПЦІОНЕРІВ?

23 січня 2017, 16:01
Власник сторінки
Юрист
0
46

Без соціальних реформ, в результаті яких жити і працювати чесно буде вигідно, навіть застосування смертної кари не подолає корупцію.


Експерти різноманітних міжнародних організацій і грантодавці просто не розуміють специфічну природу корупції в Україні. Це - корупція особливого типу - КОРУПЦІЯ КРИЗОВОГО ТИПУ. Їі причиною є соціальна аномалія, яка полягає у тому, що ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ЧЕСНО СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ Є НЕ ВИГІДНО. Тому подолати цей тип корупції з допомогою лише антикорупційного законодавства і різноманітних антикорупційних органів не вдасться.

Відповідно до концепції "антикорупційних лещат", потрібні в першу чергу соціальні реформи, в результаті яких ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ЧЕСНО СТАНЕ ВИГІДНО. Без цих реформ кошти, що виділяються нашим аматорам-антикорупціонерам у вигляді різноманітних грантів для активізації антикорупційних органів, - це "гроші на вітер".

Гранти більше потрібні на проведення соціальних реформ, які здатні привести до того, щоб ЧЕСНО ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ В УКРАЇНІ СТАЛО ВИГІДНО. Отоді лише ефективною може бути і антикорупційна юстиція. А без цього навіть застосування смертної кари до корупціонерів не здатне подолати корупцію кризового типу. Про це свідчить і історичний досвід.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.