Галасюк: Емігрувати не можна залишитись

23 січня 2017, 08:49
Власник сторінки
0
388

Про еміграцію.

На персональному рівні - толерантність. Це глибоко особистий вибір кожного. Життя у кожного одне. І у кожного своє бачення "куди жити".

На державному рівні - скільки буде сил, буду боротись. 

За перетворення України з глобального донору людського капіталу на магніт для успішних людей.

Проти байдужості вищого керівництва країни та експертів-грантоїдів, які запевняють що "все гаразд" - це ж, мовляв, "вільна рука ринку". 

***
Те, що Україна з 6-мільйонною діаспорою на 6-му місті в світі за чисельністю емігрантів, поступаючись лише Індії, Мексиці, Росії, Китаю та Бангладешу - національна трагедія.

Те, що починаючи з 2009 року перекази заробітчан з закордону перевищують прямі інвестиції - вирок економічній політиці та ганьба для влади.

Те, що Україна нещодавна зайняла перше місце за кількістю отриманих дозволів на проживання в ЄС - майже 500 000 (а це 1/5 від усіх виданих дозволів) - ілюстрація нездатності влади впоратись з соціально-економічними викликами.

Те, що вищі посадові особи країни толерують, коли небайдужі, талановиті та підприємливі українці масово емігрують - свідчить, як мінімум, про недалекоглядність та непрофесійність урядників. Або про свідоме бажання маргіналізувати українське суспільство, щоб не втратити владу.

***
Як тут не згадати Батька-засновника сучасного Сінгапуру Лі Куан Ю, який колись сказав: «Якщо неправильно управляти країною, всі розумні люди виїдуть». Саме це сьогодні, на жаль, відбувається в Україні. І саме це прийдеться виправляти тим, хто залишиться.


https://www.facebook.com/vhalasiuk/posts/1421167374594991?__mref=message_bubble

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.