КУРС ГРИВНІ: ЧОМУ ТАК ВІДБУВАЄТЬСЯ?

18 січня 2017, 15:39
Власник сторінки
0
270

Кожен “стрибок” долара робить біднішими 90% українців. Знецінення гривні – це податок на доходи та заощадження найменш забезпечених українців.

Чому гривня така хитка? Тому що тримається не на міцному фундаменті власного виробництва та підприємництва, а на пливкому грунті кредитів МВФ.

Маємо хронічно негативний торговельний баланс. Імпорт вже понад 10 років перевищує експорт. В “кращі” роки дефіцит торговельного балансу складав 2-3 млрд дол. США на рік, в “гірші” – 14-15 млрд дол. США. Це “бездонна бочка”, яку неможливо наповнити черпачком закордонних кредитів. Тільки розвиток власної промисловості здатен кардинально виправити ситуацію.

 

ХИБНА ПОЛІТИКА – ДОРОГА ДО ДЕФОЛТУ!

 

А який може бути розвиток промисловості, коли головним завданням Нацбанк Гонтаревої бачить так зване “інфляційне таргетування”, тобто стримування інфляції, а не сприяння економічному росту.

Опублікований в ЗМІ проект Меморандуму з МВФ передбачає інфляцію на рівні 8%, 6%, 5% на найближчі три роки. На що схожа ця “політика”? Уявіть, що у хворого висока температура, він багато пітніє. І щоб він не пітнів, йому не дають пити води і взагалі збираються помістити в холодильник! Це повний ідіотизм!

Економіка падає, зовнішній державний борг та видатки на його обслуговування зростають. Це шлях до дефолту, який прокладає Україні Гонтарева та її команда за потурання непрофесійного Міністра фінансів.

 

ФІНАНСОВА ПУСТЕЛЯ – “ЗАЧИСТКА ЕКОНОМІКИ” НА МАРШІ!

 

Монетарна політика Нацбанку “висушує” українську економіку, перетворює її на фінансову пустелю. “Фінансова глибина” економіки (співвідношення кредитів до ВВП) зменшилась в півтора рази – з 74% до 49%. Кредити в Україні одні з найдорожчих в світі. В ренкінгу Світового банку за вартістю кредитів – ми восьмі з кінця, між Угандою та Гондурасом!

Відбувається не просто “зачистка” банківської системи, а, схоже, вже “зачистка економіки” від українських інвесторів, виробників, підприємців.

 

ЩО РОБИТИ, ЩОБ ВИПРАВИТИ СИТУАЦІЮ

 

Голова НБУ має бути відправлена у відставку, як це рекомендував у своєму рішенні парламентський Комітет з питань фінансової та банківської політики, а мандат НБУ має бути удосконалений, як пропонує фракція РПЛ у законопроекті №5303. Щоб Нацбанк, за кращим світовим досвідом, спрямовував монетарну політику на:

а) реалізацію потенціалу довгострокового економічного зростання;

б) забезпечення цінової і курсової стабільності гривні

в) забезпечення помірного рівня довгострокових відсоткових ставок;

г) сприяння максимальній зайнятості населення

Так, врешті-решт, ми змусимо НБУ працювати на економіку, а економіку – на кожного громадянина України!

 

https://www.facebook.com/vhalasiuk/posts/1416528268392235?__mref=message_bubble

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НБУ,курс гривны
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.