«Тарифна мобілізація» добилася: тепло рахуватимуть по-новому

30 листопада 2016, 22:00
Власник сторінки
0
404
«Тарифна мобілізація» добилася: тепло рахуватимуть по-новому

Кабінет Міністрів виконав 13-й пункт вимог Маніфесту експертного об’єднання «Тарифна мобілізація», затвердивши новий алгоритм формування платіжки за опалення для будинків, які не обладні личильниками.


У Маніфесті, який ще на початку червня цього року ми надіслали на ім’я Президента, Голови Верховної Ради та депутатів, з-поміж іншого, вимагалося й переглянути норми споживання теплової енергії, що застосовуються при формуванні тарифів. Для цього «Тарифна мобілізація» акцентувала, що тариф за опалення без лічильника треба визначати, виходячи з середньої вартості опалення по будинках із лічильником. Сьогодні Кабмін, із запізненням на півроку, після скандалу з зайвими нарахуваннями, таки ухвалив новий розрахунок вартості опалення.

Протягом 2 років ми намагались переконати Уряд в тому, що нормативи завищені, а щорічні переплати сягають мінімум 10 млрд грн у рік. Проте Уряд дочекався масових акцій протесту «Тарифного спротиву» та скандалу з захмарними жовтневими платіжками за опалення, щоб усе-таки дослухатися до пропозицій експертів та затвердити новий алгоритм.

Втім, невиконаними залишається ще ціла низка вимог експертного об’єднання «Тарифна мобілізація». І ключова з них – переглянути ціну на газ для населення, виключивши з неї всі необґрунтовані податки (насамперед 50-відсоткову ренту на державний видобуток газу), які штучно роздувають тарифи на ЖКП. Після цих кроків, як переконані експерти, вартість газу для населення буде на рівні не більше 3500 грн за тисячу кубів і близько 3 000 грн для теплокомуненерго як оптового покупця. Причому, таке зниження тарифів, жодним не завадить планам «Укргазвидобування» нарощувати видобуток та економити на газі десятки мільярдів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.