"Стратегія голої репресії" - шлях до поліцейської держави

27 листопада 2016, 13:11
Власник сторінки
Юрист
0
81

Застосування репресії у боротьбі з корупцією звичайно необхідне, але репресія буде ефективною лише тоді, коли будуть підірвані соціальні корені корупції.

Запроваджувана реформаторами-аматорами "стратегія" боротьби з корупцією, яка фактично зводиться до репресивних заходів щодо корупціонерів, нагадує боротьбу з протіканням даху з допомогою підставляння тазиків під час дощу, замість того, щоб залатати дірки на даху.

Ця "стратегія" є антинауковою, бо заснована на нерозумінні ролі ПРИЧИН і УМОВ в "механізмі" корупційної поведінки людей.

Аматори-антикорупціонери зводять боротьбу з корупцією до переслідування корупціонерів, не розуміючи того, що треба перш за все усунути соціальні корені корупції, здійснивши такі соціальні реформи, в результаті яких жити і працювати чесно стане вигідним. "Стратегія голої репресії" у боротьбі з корупцією може привести до гіпертрофії поліцейських засобів, як це і буває у "поліцейській" державі.

Застосування репресії у боротьбі з корупцією звичайно необхідне, але репресія буде ефективною лише тоді, коли будуть підірвані соціальні корені корупції. Інакше - це дитяча гра, яка називається "плювання проти вітру".

P.S. Питання до наших антикорупціонерів-аматорів: а усунути соціальні причини корупції в Україні СЛАБО?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.