МЕРТ саботує інтереси України

24 листопада 2016, 11:44
Власник сторінки
0
73

Уряд мав би докласти максимум зусиль для відстоювання Закону про мораторій на експорт лісу-кругляка перед міжнародними партнерами.

МЕРТ, виступаючи “адвокатом” України, мав би пояснити його вимушену природу, тимчасовий й недискримінаційний характер, важливе значення для української екології та економіки. Натомість, МЕРТ в особі в.о. Міністра Max Nefyodov у відповіді на мій депутатський запит самостійно “визнає”, що закон про мораторій “протирічить” Угоді про Асоціацію з ЄС та Угоді про СОТ.

Бідна Україна, з такими “адвокатами” і прокурорів не треба! Адже, по-перше, така позиція МЕРТ - це невігластво, адже прийняття рішень про порушення умов міжнародної торгівлі ГАТТ/СОТ здійснюється відповідно до регламенту та офіційних процедур компетентними органами СОТ. При цьому кожна країна повинна аргументувати свою позицію. Невже в МЕРТ про це не знають? Або не хочуть суперечки з європейськими партнерами, а на свій народ не зважають? 

По-друге, безумовно, ця спроба “здачі без бою” штучно послаблює переговорні позиції України на зовнішньоекономічній арені. 

Відповіді МЕРТ на мій депутатський запит про мотивацію їх намірів відмінити мораторій на експорт лісу, ще раз демонструють нефахову та компрадорську політику вищого керівництва МЕРТ.

Таке нехтування національним інтересом, яке демонструє Уряд в питанні експорта необробленого лісу – це не просто безвідповідальність, це саботаж національних екологічних та економічних інтересів, наслідки якого важко переоцінити – занепад деревообробної та меблевої галузі, нищення малого бізнесу, зростання безробіття, недонадходження податків до бюджету.

Ми з Олег Ляшко та фракцією Радикальної партії в парламенті закликаємо всіх свідомих парламентарів не допустити подальшого консервування “сировинної хвороби” України та “продажу” національних інтересів за черговий транш закордонних кредитів. Ця антиукраїнська політика повністю знищить всі позитивні тенденції в галузі, про які я вже звітував раніше -http://korrespondent.net/url.hnd?url=https://www.facebook.com/vhalasiuk/posts/1353704528007943?pnref=story

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.