Кандидат в президенти Молдови І.Додон: "Крим - это Россия!"

08 листопада 2016, 12:26
Власник сторінки
Блогер
1
481
Кандидат в президенти Молдови І.Додон:  Крим - это Россия!

Лідер президентської гонки Молдови, голова Партії соціалістів Ігор Додон напередодні виборів, заявив, що Крим належить Російській Федерації.

Про це він сказав в ефірі каналу RTR Moldova під час спільної зустрічі із кандидатом в президенти від Демократичної партії Маріаном Лупу.

Відповідаючи на запитання ведучого Анатолія Голя, кому належить Крим, Додон ствердно заявив, що Російській Федерації.

"Питання, на якому наполягав наш телеглядач, ваш знайомий Андрій Баштанник, яке є вирішальним для нього - кому належить Крим?" - запитав ведучий.

"Російській Федерації", - відповів Додон.

"Тобто, у вашому розумінні...", - уточнив ведучий.

"Я вже відповів", - сказав Додон.

На сьогодні проросійський кандидат з Партії соціалістів Ігор Додон лідирував на президентських виборах в Молдові. Ігор Додон набрав 48,26% голосів, а його суперниця,  представниця об’єднаної правої опозиції Майя Санду заручилася підтримкою 38,42% виборців. Між цими двома кандидатами 13 листопада 2016 року жителі Молдови ще раз віддадуть свій голос в другому турі виборів.

Натомість у Верховній Раді чекають від Служби безпеки України реакції на заяви кандидата у президенти Молдови Ігоря Додона про "російський Крим".

4 листопада Віце-спікер Ірина Геращенко зачитала депутатський запит до голови СБУ щодо ухвалення рішення про заборону в’їзду на територію Україну громадянину Молдови Додону Ігорю Миколайовичу 1975 року народження за висловлювання, що містять ознаки посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Сьогодні в Кишеневі представники молдавського молодіжного руху влаштували акцію біля Посольства України, мета якої полягала у вибаченні за скандальну заяву Ігоря Додона про Крим.

"Ми дуже жалкуємо про те, що Ігор Додон дозволив собі такі висловлювання. Україна – суверенна держава, і замість того, щоб прагнути допомогти сусідній державі зберегти свою цілісність, Додон підтримує сепаратизм", – сказав один з учасників акції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,митинг,скандал,Молдова,вибори,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.