Нафтогаз України VS Газпром

10 березня 2017, 12:15
Власник сторінки
Блогер
0
248
Нафтогаз України VS Газпром

Нафтогаз України звернувся до Європейського суду справедливості із запитом про долучення до справи за позовом польської компанії PGNiG ST, що оскаржує рішення Єврокомісії від 28 жовтня 2016 р.

Дане рішення дозволяє Газпрому збільшити використання потужностей газопроводу OPAL.Росіяни зможуть використовувати можливості OPAL на 80%, а якщо ніхто не викупить решту 20% можливостей, то й весь газопровід.
Долучення Нафтогазу до справи за позовом PGNiG ST дозволить українській компанії представити додаткові аргументи у справі, а також отримати офіційний доступ до матеріалів справи. Наразі запит Нафтогазу на долучення до справи, ініційованої PGNiG ST, підлягає розгляду судом із урахуванням позицій сторін справи.
4 грудня 2016 року PGNiG ST подала свій позов з вимогою зупинити виконання рішення Єврокомісії. Компанія оскаржує зазначене рішення, оскільки воно було прийнято з перевищенням повноважень, порушило принципи правової визначеності, захисту законних очікувань і пропорційності, не узгоджується з засадами політики ЄС, порушує положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, також ця ситуація створює загрозу безпеці постачання газу до ЄС і породжує серйозні ризики для безпеки постачання газу для РП через залежність від одного джерела постачання газу з Росії.
Польська нафтогазова компанія PGNiG заблокувала на рік проведення аукціонів на використання максимальних потужностей  газопроводу OPAL -  наземного відгалуження газопроводу “Північний потік”.  Це фактично не дозволило Газпрому монополізувати використання цього трубопроводу,  заявив в середу під час прес-конференції голова PGNiG Пьотр Возняк.
“Нам вдалося заблокувати аукціони щодо використання газопроводу OPAL до березня-квітня наступного року. На цей газопровід не можна буде оголошувати аукціони на використання його потужностей на 15 років в обсягах більших, ніж це робилося донині. Нам вдалося заблокувати цю ініціативу росіян”,- заявив Возняк.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Нафтогаз,nord stream,Укрнафта,PGNIG,OPAL
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.