Це початок монетарної революції

20 жовтня 2016, 20:56
Власник сторінки
0
145
Це початок монетарної революції

Нацбанк має відповідати не тільки за стабільність гривні

Діяльність не тільки Уряду, а й Центрального банку, як і в провідних країнах світу, в кінцевому підсумку має бути спрямована на збільшення добробуту населення!

У НБУ багато важелей масштабного впливу на економіку (через валютний курс, відсоткові ставки за кредитами, адміністративні регуляції, рівень довіри до банків та ін.), але занадто вузька сфера відповідальності та цілі.

Ми з Олег Ляшко за підтримки ще 173 колег-депутатів сьогодні запропонували зміни до Конституції України в частині мандату НБУ, взявши за основу досвід та законодавчу базу США.
Федеральна Резервна Система (ФРС) опікується економічним зростанням, одночасно дбаючи про:
1) максимальну зайнятість населення (!);
2) цінову стабільність;
3) поміркований рівень довгострокових відсоткових ставок.
Тож ми запропонували нову редакцію Статті 99 Конституції України:

“Стаття 99. Грошовою одиницею України є гривня.

Центральний банк держави - Національний банк України розробляє та проводить грошово-кредитну політику, яка реалізує потенціал довгострокового економічного зростання країни, забезпечує цінову і курсову стабільність грошової одиниці, помірний рівень довгострокових відсоткових ставок та сприяє максимальній зайнятості населення”.

Зараз у Верховній Раді вже перевіряють підписи. Впевнений, що завтра цей історичний законопроект буде офіційно зареєстрований.

Це початок монетарної та економічної революції! Ми все ж змусимо фінансовий сектор обслуговувати реальне виробництво! Нацбанк має працювати на економіку країни, а не валити її. А економіка має працювати на все суспільство, а не на купку "обраних". Це принципова позиція Радикальної партії та усіх економічних патріотів України.


https://www.facebook.com/Halasiuk/posts/1832634563678840:0

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Конституция,НБУ,РПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.