Андрій Білецький: націоналізм — відповідь на глобальні виклики

04 жовтня 2016, 23:19
Власник сторінки
0
352
Андрій Білецький: націоналізм — відповідь на глобальні виклики
Андрій Білецький заінтригував програмою нової партії

Народний депутат Андрій Білецький переконаний, що націоналізм здатний перетворити Україну на повноцінного геополітичного гравця.


В інтерв'ю виданню “Фокус” Андрій Білецький розповів про власну стратегію розвитку України. Лідер Азовського руху пояснив окремі нюанси анонсованого створення нової націоналістичної партії і зазначив, що її діяльність спиратиметься на конкурентноспроможну націоналістичну програму.

Білецький вкотре наголосив, що попит на націоналізм є глобальним. “Наша програма — це відповідь не лише на українські, але й на світові виклики, які стосуються й України”, зазначив він. У якості доказу того, що націоналізм посилює свої позиції у глобальному масштабі, Білецький згадав успіхи націоналістичних сил на Заході.

Один зі зроблених Білецьким акцентів — необхідність спирати український суверенітет на регіональне співробітництво і побудову Інтермаруму, геополітичного союзу в трикутнику Чорного, Балтійського й Адріатичного морів:

— Я упевнений, що українці можуть народжувати свої смисли, вони можуть бути конкурентними і творити нові геополітичні реалії. Наша ідея — ми не Схід і не Захід, ми — Інтермаріум, Міжмор'я, Балто-Чорноморська спільнота. У Східної Європи є спільна історія, звісно, дуже складна, як у будь-яких сусідських народів. І історія України дуже тісно пов'язана з історією Білорусі, Польщі, Балтії. Створення Балто-Чорноморського союзу, ядром якого має стати Україна і Польща, — це той механізм, котрий зможе протистояти усім зовнішнім викликам, у першу чергу, звісно, євразійському монстру — Росії... Якщо такий блок буде створено, Україна утвердиться в ролі самостійного гравця на міжнародній арені.

Для того, аби перетворити Україну з об'єкта на суб'єкта геополітики, окрім дієвої участі у розбудові Інтермаріуму потрібний цілісний інноваційний розвиток. Білецький зазначив, що ідеологію майбутньої партії можна назвати інтегральним націоналізмом у тому сенсі, що він охоплює “всі сфери життя нації”. Політик наголосив, що Україна потребує інтенсивного розвитку і в економіці, і в культурі, і в розбудові збройних сил, і в демографії.

Лідер Азовського руху зазначив, що прагне консолідації справжніх націоналістичних сил, зокрема сказав про хороші стосунки з “Правим сектором”: “З Правим сектором у нас хороші, товариські відносини. І, думаю, рано чи пізно ми створимо альянс із ПС та іншими справжніми правими силами”.

Офіційна презентація створеної на основі Цивільного корпусу “Азов” партії відбудеться 14 жовтня. Того дня буде презентована назва партії, її символіка та програма. Раніше Андрій Білецький зазначав, що розробці програми було присвячено надзвичайно багато уваги. Тож презентація програми і справді інтригує.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: політика,націоналізм,партії,батальон Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.