Як тендітні дівчата стали "праворадикалами", або Ще раз про "чесну журналістику"

11 березня 2019, 21:01
Власник сторінки
2
362
Як тендітні дівчата стали  праворадикалами , або Ще раз про  чесну журналістику

8 березня у Києві відбулося дві акції: феміністична і антифеміністична. Переважна більшість ЗМІ, висвітлюючи ці події, продемонструвала однобокість і ідеологічну заангажованість.


Частина ЗМІ взагалі проігнорувала акцію дівчат, які заявили про несприйняття фемінізму. Увага таких ЗМІ була присвячена виключно створенню позитивного іміджу акції феміністок та трангендерів. Інша частина угледіла в ініційованій дівчатами-антифеміністками акції черговий прояв "ультраправого терору".

"Нацисты напали на феминисток в Киеве" - саме з таким заголовком події 8 березня описало сепаратистське видання "Русская весна". Заголовки та матеріали багатьох українських ЗМІ виявилося подібним. Але про все за порядком.

Організатором антифеміністичної акції стала жіноча організація Сестринство святої Ольги. Ця організація виникла близько року тому і об'єднує дівчат, які вважають, що феміністичний рух несе загрозу існуванню жінки як жінки.

Ініціативу Сестринства підтримала низка консервативних і патріотичних організацій.

Феміністична та антифеміністична акції проходили поруч на Михайлівській площі. Трапився незначний інцидент. Представник однієї з патріотичних організацій, що прийшов підтримати акцію Сестринства (як потім з'ясувалося, ветеран війни на Донбасі), захотів чи то забрати, чи то пошкодити феміністичний плакат (враховуючи те, що феміністки і ЛГБТ люблять плакати в стилі "К черту ваш патриотизм" та "Смерть нації", у цьому немає нічого дивного). Ветерана затримала поліція. Сталася незначна штовханина.

І все. Ніхто на феміністок не нападав.

Антифеміністична акція проходила мирно. Її учасники говорили про загрози фемінізму, розповідали про цінність сім'ї та необхідність відродження справжніх якостей чоловіка і жінки, тримали плакати та наводили раціональні аргументи.


Але це не завадило ЗМІ писати про те, що марш феміністок спробували зірвати агресивні "праворадикали".

Зате повноцінних згадок про акцію Сестринства святої Ольги майже не було.

Упродовж антифеміністичної акції у дівчат із Сестринства неодноразово брали інтерв'ю. Проте у відеосюжети та репортажі ці інтерв'ю не потрапили.

На жаль, перекручування та замовчування стали візитною карткою "чесних ЗМІ".


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: журналистика,феминизм,ЛГБТ,змі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.