«Тарифна мобілізація» та профспілки об'єднують зусилля!

24 вересня 2016, 21:29
Власник сторінки
0
259
«Тарифна мобілізація» та профспілки об єднують зусилля!

Представники Київської міськпрофради та галузевих профспілкових об’єднань столиці спільно зі спеціалістами «Публічного аудиту» готують ультиматум на адресу влади щодо негайного зниження тарифів.

Усе це в рамках громадського руху «Тарифна мобілізація».

У четвер вдруге в житті виступав перед кількома сотнями людей: спільна акція профспілок Києва та «Тарифної мобілізаці». Зал покинуло двоє! Із більш ніж 300 осіб! Кілька сотень людей не просто залишилися, а задавали питання, сперечалися, пропонували, влаштували жарку, але розумну дискусію. Висновок: ситуація з грабунком під назвою "тарифи" стає ясною і зрозумілою народу. Володіючи знаннями, разом люди зламають злодійську формулу. Немає сумнівів.

А тепер щодо результатів зустрічі. «Публічний аудит» вже має напрацьовані законопроекти, які стосуються механізмів зниження тарифів до їх економічно-обґрунтованого рівня, а також підвищення якості послуг. У нас все готово – депутатам залишиться лише проголосувати, а президенту – підписати документ, аби він набув законної сили. Причому, до старту опалювального сезону 15 жовтня. Наприкінці вересня збирається великий форум профспілок, де ці пропозиції мають бути підтримані й висунуті як ультиматум до влади.

Спеціалісти «Публічного аудиту» ще два роки тому виявили, що ціна на газ і тарифи завищені як мінімум у два рази. Для того щоб була досягнута справедлива економічна формула, з ціни на газ потрібно прибрати абсолютно неконституційні обтяження на газ для українців, – відтак вони зможуть купувати свій власний газ за ціною, максимум в 3,5 тис. грн за тисячу кубів.

Суть підготовлених аудиторами законодавчих ініціатив полягає, по-перше, в тому, щоб спрямувати увесь газ власного видобутку на потреби населення України. По-друге, скасувати 50-відсоткову ренту на державний видобуток газу, що дозволить зменшити встановлений тариф майже на 2500 грн, а також скоротити кількість домогосподарств, які потребують субсидій. Крім того, аудитори пропонують чітку формулу ціноутворення – виключно собівартість плюс рентабельність, скасувавши всі необґрунтовані податки, через які штучно роздувається ціна на газ, а отже, тарифи на газ, опалення та гарячу воду.

Об’єднання профспілок може стати тією рушійною силою, завдяки якій вдасться вирішити проблему тарифного грабежа, розірвати замкнене коло завищених тарифів та абсурдних субсидій, про які нам розповідають із урядових екранів. Якщо ж влада знову проігнорує вимоги людей, протягом осені-зими цього року слід очікувати акцій громадянської непокори. Адже вже зовсім скоро кожен українець розумітиме суть тарифного грабежа та активно йому протистоятиме. Це вже чудово розуміють влада та її поплічники, причому саме цього вони найбільше й бояться, – викриття тарифної афери на всенародному рівні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.