Візит Штайнмаєра і Еро показав безперспективність стратегії Порошенка

17 вересня 2016, 21:06
Власник сторінки
0
297
Візит Штайнмаєра і Еро показав безперспективність стратегії Порошенка
Фото - www.radiosvoboda.org

Інтереси “західних партнерів” Петра Порошенка йдуть врозріз із інтересами України.


Черговим приводом переконатися у цьому став нещодавній візит до Києва міністрів закордонних справ Німеччини та Франції Франка-Вальтера Штайнмаєра і Жана-Марка Еро.

Прес-конференція Штайнмаєра, Еро і Клімкіна, що пройшла у Києві 14 вересня, дала вкотре зрозуміти: Захід неухильно прагне заморозити конфлікт на Донбасі коштом українських інтересів. Тези, озвучені представниками Німеччини та Франції, фактично відповідали ідеям, які майже від початку військового протистояння просуває Віктор Медведчук — один із головних російських лобістів в Україні.

Особливо тут відзначився Жан-Марк Еро. Аналітики навіть помітили схожість термінології, котру вживають французький дипломат і сумновідомий “український” політик. І Медведчук, і Еро назвали здійснення поступок Кремлю “фундаментом”, необхідним для “мирного врегулювання” ситуації на Донбасі.

Відвід військ, вигідні Путіну зміни до Конституції, загрозливий формат “децентралізації” (неначе продиктований із Луб'янки), амністія для бандитів — позиції Медведчука та Франції і Німеччини майже ідентичні.

Напередодні візиту Штайнмаєра і Еро позицію Німеччини дуже відверто озвучив німецький посол Ернст Райхель. 12 вересня у інтерв'ю для “Інтерфаксу” Райхель категорично заявив, що Україна “не може на всі 100% відстоювати свої інтереси і повинна йти на певні поступки”.

Чи готовий Порошенко робити все, що йому диктують із Берліну та Парижу? Однозначно відповісти на це питання складно. Зрозуміло лиш одне: відмовлятися від мінської стратегії він не готовий.

Фактично, Порошенко загнав себе у глухий кут. Розпочата 2014 року капітулянтська політика зайшла занадто далеко. Порошенко втягнув Україну в тенета шкідливих міжнародних домовленостей і водночас вбив віру українського суспільства у можливість перемоги.

До цієї думки, до речі, схиляється і народний депутат України Андрій Білецький. Виступаючи нещодавно у Маріуполі, лідер “Азову” заявив, що Україна влітку 2014 року мала всі шанси відбити російську агресію. Але подальша політика Порошенка демотивувала суспільство. Сам же мінський процес Білецький назвав “викручуванням рук” і “капітуляцією”. На його думку, мінський процес є “найбільш невигідним форматом переговорів і міжнародних посередників”.

Породжений політикою Порошенка клубок проблем остаточно перетворюється на Гордіїв вузол, який можна “розв'язати” лише радикальним шляхом. Без революційних змін на владному олімпі Україна має небагато шансів вийти з війни, захистивши свої інтереси. Ера Порошенка добігає кінця.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Петро Порошенко,батальон Азов,мирный план Порошенко,Франк-Вальтер Штайнмайер,Павел Климкин,Мінські угоди
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.