Справу «Тарифної мобілізації» щодо завищеної ціни на газ суд розгляне 27 вересня

08 вересня 2016, 17:57
Власник сторінки
0
149
Справу «Тарифної мобілізації» щодо завищеної ціни на газ суд розгляне 27 вересня

6 вересня Окружний адмінсуд Києва провів судове засідання за справою «Тарифної мобілізації», яка оскаржує положення Постанови Кабміну, яким встановлено завищену вдвічі ціну на газ для населення і ТКЕ.

Розгляд справи по суті призначено на 27 вересня.

«Тарифна мобілізація» оскаржує абзац 2 ч. 3 п. 2 Постанови КМУ № 315, яким затверджено нову ціну на газ для населення. Юристи організації у позові акцентують, що у вказаній Постанові відсутні будь-які економічні розрахунки та структура граничної роздрібної ціни. Крім того, вони звертають увагу суду на те, що ціна на природний газ для побутових споживачів була встановлена за відсутності фінансового плану газодобувної компанії «Укргазвидобування» за 2015–2016 рр. та її інвестиційної програми розвитку.

Саме «Тарифна мобілізація», співініціатором якої я виступаю, першою подала позов, який стосується незаконності встановленої Кабміном Гройсмана ціни на газ. Причому, нашу позицію на сьогодні підтримують всі авторитетні й справді незалежні експерти, які, як і ми, стверджують, що ця ціна сформована по-злодійськи, вона не є ринковою. В Україні досі нема ринку газу –  в кожному регіоні працює монополія з поставки комунальних послуг, і цей “неринок” абсолютно неврегульований.

Ціна українського газу з прибутком для вітчизняної газової галузі має становити не більше 3,5 тис. грн за тисячу кубометрів. Тож, у  затвердженій КМУ ціні на газ близько 3,5 тис. грн – необґрунтованих, ненормальних податкових обтяжень у вигляді ренти та спеціальних податкових норм. «Ми всі платимо державі ренту за газ, який належить, за Конституцією, громадянам України, бо цього захотілося Гройсману, Коболєву, Вовку, Порошенку. Так відбувається штучне набивання “гаманця” під назвою “Нафтогаз”. До того ж, туди стягують гроші як зі звичайних громадян, так і з юросіб, підприємств теплокомуненерго, рахунки яких блокують прямо перед опалювальним сезоном.

Коли мені хтось каже: «Ви ж розумієте, судова система під Президентом, вона не прийме ваші позови або буде відтягувати розгляд», – відповідаю, що, швидше за все, так і буде.  Але те, що наш позов прийняли до провадження, вже важливо. А «Тарифна мобілізація» робила й буде робити все можливе, що наразі передбачено в правовому полі, аби таки зруйнувати грабіжницьку тарифну політику влади.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.