Френсіс Фукуяма: для США небажане членство України в НАТО

28 серпня 2016, 19:00
Власник сторінки
0
201
Френсіс Фукуяма: для США небажане членство України в НАТО
Фото - www.iumun.net

Днями до України завітав американський філософ Френсіс Фукуяма. У інтерв'ю одному з українських видань філософ заявив, що членство України в НАТО поставило б США у незручне становище.


Фукуяма відомий як палкий пропагандист ідей ліберальної демократії і противник націоналізму і консервативних цінностей. Але це не завадило йому сказати правду: членство України в НАТО невигідне з точки зору інтересів США. Те ж саме стосується Грузії.

Філософ заявив:

— Насправді, я ніколи не був прихильником членства України та Грузії в НАТО. На це є певні причини. Напад на одну країну НАТО сприймається як напад на всіх членів організації. На мою думку, членство України та Грузії в НАТО не було хорошою ідеєю, тому що США не зможуть виконати такої обіцянки. Ми не повинні обіцяти того, чого не зможемо дотриматися.

І без Фукуями зрозуміло, що членство України в НАТО протягом найближчого десятиліття — це утопія. Однією з вимог до країн-кандидатів є відсутність будь-яких територіальних суперечок із сусідами. Натомість Україна знаходиться у фактичному стані війни з Росією.

Суто теоретично, якби Україні вдалося якось вирішити питання війни на Донбасі, для того, аби претендувати на членство в НАТО, їй довелося б визнати Крим російським.

Що ж стосується невигідності для США серйозних конфліктів із Росією, то ця думка неодноразово озвучувалася й раніше і є самоочевидною.

Всі розмови нинішньої влади про перспективи членства в НАТО — не більше, ніж популізм і виправдання власної пасивності у справі захисту національних інтересів.

Україна повинна активно співпрацювати з тими країнами-членами НАТО, з якими у нас спільні інтереси. Ідеться насамперед про розбудову Балто-Чорноморського союзу за участі України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії. Але в першу чергу ми повинні покладатися на власні сили.

Натомість порошенківський режим грає з окупантами у піддавки і заколисує українців розмовами то про безвізовий режим, то про НАТО. В той самий час, коли українцям продовжують розповідати про перспективи євроатлантичної інтеграції, влада знищує обороноздатність країни. Того тільки варте виведення з Маріуполя полку “Азов” — однієї з найбільш боєздатних і вмотивованих українських частин.

Сюди ж варто додати інші випадки цілеспрямованого знищення добровольчого руху, відсутність будь-яких різких дій по нейтралізації російської “п'ятої колони”, неспроможність навести лад у військово-промисловому комплексі. А у першу чергу — небажання по-справжньому захищати Україну.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: война,НАТО,НАТО-Украина,війна,батальон Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.