Виведення “Азову” з Маріуполя: новий етап знищення добровольчого руху?

27 серпня 2016, 14:31
Власник сторінки
0
179
Інформацію про виведення підтверджено на офіційному сайті Азовського руху.

Полк “Азов” виводять із Маріуполя, переправляючи до Запорізької області. Наказ про виведення поступив незадовго до дня незалежності.

Інформацію про виведення підтверджено на офіційному сайті Азовського руху.

До Запорізької області бійців “Азову” направляють... для охорони блокпостів (!). Така ситуація може дивувати, адже навіщо направляти для виконання фактично не бойових завдань вояків підрозділу із підвищеним рівнем боєздатності? Але дивуватися не варто, якщо ми врахуємо наступне:

1. Починаючи принаймні з осені 2014 року режим Порошенка цілеспрямовано знищує добровольчий рух.

2. Українська влада грає з окупантами у піддавки, легко ведеться на шантаж і є безвольною у відстоюванні національних інтересів.

Виведення “Азову” з Маріуполя особливо турбує у зв'язку з тим, що 25 серпня 2016 року у Росії якраз почалася позапланова перевірка боєготовності Центрального, Західного і Південного військових округів, а останні кілька тижнів по лінії фронту спостерігається активізація бойових дій. Навіщо за таких умов відводити з  фронту боєздатну частину?

Чи означає все це, що влада в рамках виконання таємних домовленостей готується до здачі Маріуполя? Поки що відповідати на це питання рано. Більш очевидним є те, що порошенківський режим продовжує знищення добровольчого руху.

Ліквідація добровольчого руху — це виконання нинішнім режимом невигідних для України домовленостей із Заходом та Росією. У відповідності до лютневих мінських переговорів (2015 року) з фронту були відведені основні частини Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор”. Нейтралізувати так швидко “Азов” не вдавалося через його легальний статус. Але, як бачимо, на Банковій не гають часу.

Можемо припустити, що одна з головних ставок влади — це деморалізація бійців. Адже добровольці — це люди, що зібралися, аби воювати, а скніти десь у тилу.

Так чи інакше, порошенківський режим вдається до різноманітних методів по ослабленню та знищенню добровольчого руху. Очевидно, його головна мета — цілковито знищити явище ідейно вмотивованих вояків, адже такі вояки заважають торгувати Україною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: війна,АТО,батальон Азов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.