Імпорт підтримують - експорт саботують

08 червня 2016, 14:57
Власник сторінки
1
103

Чому НБУ та Уряд знову на боці імпортерів

Укрексімбанк запроваджує новий кредитний продукт «Білоруський імпорт»! Український держбанк, за підтримки Білоруського Мінфіну, фінансує придбання техніки та обладнання БІЛОРУСЬКОГО виробництва з компенсацією процентної ставки за кредитом (строком до 5 років та покриттям до 90% вартості техніки). 

Хіба це нормально, коли в той же час Нацбанк виступає проти (!), а уряд фактично веде саботаж створення УКРАЇНСЬКОГО Експортно-Кредитного Агентства (наш з Олег Ляшко та іншими колегами з різних фракцій законопроект №2142а), яке б просувало продукцію УКРАЇНСЬКИХ ВИРОБНИКІВ за кордон !?! Українське ЕКА буде страхувати, гарантувати експортні контракти українських виробників та компенсувати відсоткові ставки по кредитах, як це сьогодні роблять в усіх нормальних країнах, що себе поважають. І як це передбачено Консенсусом OECD про підтримку експорту 1978 (!) року.

Хіба український Південмаш, КрАЗ, Ельворті, Уманьферммаш, Електрон, Турбоатом чи інші наші виробники не заслуговують на повагу та сприяння від власної держави? Хіба наша держава здатна грати тільки проти інтересів власного, українського виробника???

Прем'єр-міністре України Volodymyr Groysman, та перший Віце-прем'єр - міністре економіки Степан Кубів, закликаю Вас не стояти осторонь, а нарешті змінити блокування створення українського ЕКА на підтримку УКРАЇНСЬКОГО ЕКСПОРТУ, якої заслуговують та потребують українські авіабудівники, корабели, вагонобудівники, приладобудівники, ІТ-компанії та інші високотехнологічні підприємства !

Коротка презентація українського ЕКА тут - http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://www.slideshare.net/galasyuk/ss-62251155

PS Олег Попенко, поділяю Ваше справедливе обурення.


https://www.facebook.com/Halasiuk/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: НБУ,імпорт,експорт,КМУ,промислове виробництво,українське виробництво,виробництво,українські виробники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.