Децентралізація: Геть пострадянський синдром!

07 червня 2016, 22:10
Власник сторінки
0
172
Децентралізація: Геть пострадянський синдром!

Про те, чому не варто бути у заручниках стереотипів минулого

Про те, чому не варто бути в заручниках стереотипів минулого

Разом з колегою по фракції РПЛ Viktor Vovk провели зустріч із міжфракційною делегацією британських парламентарів та Вестмінстерської фундації за демократію (Westminster Foundation for Democracy), на чолі з членом парламенту Великобританії Джеффрі Дональдсоном (Rt Hon Jeffrey Donaldson).

Обговорили можливості адаптації британського досвіду при впровадженні децентралізації в України. Мені здається, цей діалог виявився не менш цікавим та корисним для наших британських колег, ніж для нас. Адже логіка Copy Paste в інституційних перетвореннях не працює - історичний контекст має вирішальне значення.

Децентралізація - це не механічний перерозподіл податків між бюджетами різних рівнів чи повноважень між Києвом та регіонами..... Справжня децентралізація - це створення умов, за яких територіальні громади мають розуміння, зацікавленість та інструменти розвитку і збільшення добробуту мешканців через вивільнення підприємницької ініціативи, залучення інвестицій, створення робочих місць, розвиток виробництва та наповнення бюджетів. 

В країні досі не у всіх є розуміння, що насправді це територіальні громади делегують Києву частину своїх повноважень, а не навпаки. Пострадянський синдром ще тримає людей в заручниках стереотипів минулого та дозволяє політикам з минулого імітувати реформи та наживатись замість проведення радикальної трансформації країни в інтересах суспільства, яку ми послідовно просуваємо з Олег Ляшко. Але ми точно рухаємось шляхом розкріпачення країни, поки, як мінімум, ментального....

https://www.facebook.com/Halasiuk/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Олег Ляшко,децентрализация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.