Металургійний "не компроміс"

01 червня 2016, 21:46
Власник сторінки
0
133

Краще мати частину від чогось чи все від нічого? Подвійне відчуття.

За моєю пропозицією, Комітет підтримав сьогодні позицію Президента щодо антикризового "металургійного закону" №3868, нещодавно прийнятого парламентом. Де факто - це вимушений крок. Адже Президент запропонував замість 3 років - лише однорічне підвищення вивізного мита на металобрухт та повну відміну квотування експорту - замість тимчасової. Металурги і Комітет вимушені були погодитись, адже голосів на подолання вето ми б не набрали. 

Міністерство економіки називає пропозиції Президента компромісними. Але як на мене, то це - не компроміс. Це - слабкість економічної політики та економічної дипломатії! Який може бути компроміс між сировинним експортом українського металобрухту на 300 млн дол США на рік і 8-мільярдним (!) експортом металургійної продукції! Між 25% української промисловості та експорту з одного боку, і примарним та необгрунтованим занепокоєнням ЄС, куди Україна вивозить металобрухту аж на 4 млн дол. США на рік! Величезний привід для занепокоєння ЄС, правда?

Хіба не можна було обгрунтувати українську позицію Європі? Звісно, можна було! І саме так треба було б зробити! Але Банкова пішла на поводу у експортерів металобрухту, прикриваючись ефемерним "занепокоєнням ЄС". Чесно кажучи, мені дуже прикро. Але живемо в реальному світі, тому обираємо серед реальних альтернатив. 

Звісно, це жодним чином не вплине на мою та Олег Ляшко впевненість у правильності та реалістичності шляху розвитку української промисловості як основи сильної економіки.

 Ми обов'язково втілимо в життя нашу економічну модель. Я в цьому переконаний!


https://www.facebook.com/Halasiuk/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: экспорт,Президент Украины,металлолом
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.