Половина від чогось, чи все від нічого?

30 травня 2016, 10:51
Власник сторінки
0
43

В п’ятницю у Вашингтоні відвідав Мінекономіки й торгівлі США та зустрівся з одним із його очільників та директором профільного департаменту і експертами, які опікуються питаннями підтримки України

Зустріч тривала понад годину і я в повному обсязі презентував заздалегідь розроблений програмний документ з економічного розвитку (http://www.slideshare.net/…/economic-development-policy-pap…). 

Довго переконувати американських партнерів не прийшлося, вони повністю згодні із необхідністю створення в Україні Експортно-кредитного агентства (бо як вони підкреслили “наша структура, за великим рахунком, і є величезним експортно-кредитним агентством”), Агентства підтримки малого бізнесу (Small Business Administration працює в США з 1953 (!) року), Індустріальних парків з тимчасовими податковими преференціями для нових інвестицій (американці, підкреслюючи правильність підходу, процитували Білла Клінтона “Ви обираєте половину від чогось, чи все від нічого?” - “Would you choose a half of something or all of nothing?”)... 

Наші американські колеги, так саме як і ми з Олег Ляшко, та багато наших колег з парламенту, розглядають програму МВФ виключно як “подушку безпеки” - тимчасову підтримку для проведення глибоких структурних реформ, а не як їх замінник.

Обговорили також питання боротьби з контрабандою на митниці, інструменти детінізації економіки, механізми залучення інвестицій в інфраструктурні проекти та прийнятні підходи до приватизації. Продовжимо діалог в Україні спільно з Степаном Кубів, коли американська міністерська делегація приїде до нас влітку. 

Запропонував також розширити формат стратегічної комунікації та залучати до обговорень не тільки топ-урядовців, а й профільних голів Комітетів ВР та представників фракцій, які опікуються відповідними реформами з боку парламенту (@Ніна Южаніна, яка опікується системною податковою реформою та подоланням контрабанди на митниці й корупції в ДФС; Сергей Рыбалка, який опікується системним реформуванням та розвитком фінансового сектору та ін.). Реформи без такої ефективної комунікації з парламентарями неможливі, а імітація реформ вже нікого не влаштовує.


https://www.facebook.com/Halasiuk/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Украина-США,экспорт,Поддержка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.