Скільки коштуватиме Євробачення-2017 для Києва?

16 травня 2016, 19:51
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
836
Скільки коштуватиме Євробачення-2017 для Києва?

Що необхідно зробити Києву для того, щоб провести пісенний конкурс Євробачення-2017 та в скільки це обійдеться для бюджету?

Насамперед, столичній владі потрібно не прогавити таку можливість, адже заяви на проведення цього конкурсу вже подали Львів, Одеса, Дніпропетровськ та Харків.

Вважаю, що захід такого масштабу повинна приймати все таки столиця. Київ, однозначно, найбільш підготовлене місто.

Щоб цей конкурс провести на достойному рівні потрібно:

- посилити заходи із безпеки;
- покращити інфраструктуру міста;
- навести лад у тих проблемних сферах, що псуюють обличчя Києва - сміття, МАФи, перенасичення зовнішньої реклами, проблеми із паркуванням;
- підвищити якість надання готельних послуг та в цілому сфери обслуговування;
- встановити географічні покажчики на вулицях столиці іноземними мовами;
- підтримувати позитивний імідж Києва закордоном.

Цей перелік, безумовно, можна продовжувати. Важливо, щоб гості Києва почувалися у безпеці та захотіли повертатися сюди знову і знову.

У 2005 році, коли Україна вперше проводила Євробачення, проведення конкурсу обійшлося у 120 млн грн, за тодішнім курсом долара - 23 млн дол. США.

Сьогодні ця цифра може коливатися від 23 до 30 млн. дол. США.

І ми добре знаємо, що кожен чиновник захоче відірвати собі вигоду від Євробачення. Тому дуже важливо, щоб процес підготовки та проведення цього конкурсу був максимально відкритий та прозорий, повинен здійснюватися належний контроль за кожною витраченою копійкою.

Влада повинна зробити максимум зусиль для того, щоб в Україну приїхала велика кількість туристів, щоб не тільки відбити витрати, але й вийти у плюс.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.