У Києві близько півмільйона безробітних

19 серпня 2016, 16:57
Власник сторінки
Президент Інституту реформ та розвитку Києва
0
277

Знайти достойну роботу в Україні надзвичайно складно, інколи майже неможливо. Люди, що залишилися без роботи, у нас абсолютно незахищені.

Це найбільш гостра та масштабна проблема, з якою жоден український уряд не справився, і нічого для цього не зробив.

Наслідки такої політики ми також знаємо: українці масово створюють добробут для інших країн своєю важкою працею.

На сьогодні у Києві зареєстровано 13135 безробітних. Кількість незареєстрованих безробітних може сягати до 500 тис. осіб.

Це при тому, що Київ – лідер серед інших міст за кількістю вакансій, що відкриваються протягом року.

Сьогодні середній розмір допомоги по безробіттю у Києві становить 3599 грн, це більше, ніж у регіонах, але, порівнюючи із країнами Заходу – це небо і земля.

Сама ж система центрів зайнятості у нас – настільки бюрократична машина, яка абсолютно неефективно працює. Шанси людини знайти достойну роботу завдяки центру зайнятості такі ж мізерні, як і без нього, оскільки в стінах цієї установи все відбувається формально.

Тому, власне, у нас люди не поспішають реєструватися у центрі зайнятості. Між тим, умови в яких обслуговуються люди – жахливі. Елементарно людям немає де присісти, душні приміщення на фоні довгих очікувань.

Передумов для зниження безробіття поки, що немає. Через нестабільну економічну ситуацію багато хто згортає бізнес. Разом з цим, осінню порівняно з літом пожвавлення на ринку праці однозначно буде.

У Києві завжди є дефіцит на робітничі професії. Традиційно не вистачає водіїв, слюсарів, електрозварювальників, фрезерувальників, будівельників тощо. Причина: спеціальності є непопулярними та непрестижними. Рівень підготовки у профтехучилищах низький. Постійний попит є на працівників сфери обслуговування: касирів, консультантів, офіціантів, поварів, персонал для прибирання. Це в основному ті сфери, де найнижча оплата праці.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Київ,безробіття
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.