Інформаційна «зрада» для диких патріотів.

30 квітня 2016, 12:55
Власник сторінки
Business, owner. IT manager. Civic and social activist.
0
1044

Прийняти можна будь який закон. Можна наприклад на законодавчому рівні - запровадити відкриття посольства Україні на Сонці і послом туди призначити О. Вілкула.

«Вибори» на непідконтрольних (окупованих) територіях Донецької та Луганської областей, ще дуже довго неможливо буде провести. Як юридично, так і організаційно-практично, це абсолютно неможливо.

Юридична сторона:

1)     1)  За якими виборчими списками?  Скільки виборців з непідконтрольних територій – виїхали, вмерли, не мають документів?

2)       2)  За законом – МВС має забезпечувати законність і порядок за проведенням волевиявлення. Міжнародні та вітчизняні спостерігачі, мають здійснювати контроль за виборчим процесом.

3)     3) Виключно українські суди – мають приймати скарги та виносити рішення по цим скаргам.

На   На те вони офіційно і "не підконтрольні", що там ми нічого не можемо контролювати і відповідно - гарантувати. 

 

Практична сторона:

1)      Як проводити організувати вибори у населених пунктах, які повністю зруйновані і де ніхто не живе?

2)      Як гарантувати безпеку спостерігачам, кандидатам, виборцям в містах і селах, де десятки-сотні тисяч озброєних людей?

3)      Навіть якщо росія погодиться демілітаризувати ті території, то це займе кілька місяців чи навіть років. Згадайте виведення радянських військ з Афганістану.

 

І взагалі, якщо навіть ВР, президент і уряд в повному складі – солідарно захочуть провести там вибори, то їм насамперед якось треба буде офіційно, на міжнародному рівні – визначити статус «днр» «лнр». Надавши міжнародний статус цим терористичним банд-формуванням, автоматично означає, що ВСІ наші військові – воювали проти «мирного населення, яке боролося за свої права». Повна дурня.

Закон можна прийняти. Виконати – нереально.

І ще одне – суттєве. У нас АТО (Antiterrorist operation) і це визнано на міжнародному рівні. Тож поки не знешкодимо ВСІХ терористів, гарантувати щось, проводити якісь там вибори – нонсенс.

 

Звісно можна провести вибори не враховуючи все вище наведене, але тоді ті вибори будуть мати такий самий сенс і статус, як проведені там же і у анексованому Криму референдуми. Тобто – ніякого значення ті понти не матимуть. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.