Після Майдану ніхто і не збирався боротись з корупцією. Та-де діваються податки,

03 квітня 2016, 10:32
Власник сторінки
Business, owner. IT manager. Civic and social activist.
0
12643

Вся "боротьба" була лише в гаслах та чисельних монологах на ТБ та інтернет-просторі. Лише запальна імітація люстрації та боротьби.

Доведу чому так:
В Україні загальна кількість державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування та причетних до них - становить
Тож, якщо гіпотетично "нова влада" збиралась посадити хоча б чверть з них (бо це мінімальний % корупціонерів), то почала б будівництво нових в'язниць. 100 000 ув'язнених, це доволі велика кількість ув'язнених і їх не розмістиш на просторах старих тюрем

Майже щодня з'являються повідомлення про впійманого на хабарі слуги народа. Наче добре, наче й прогрес. Але якщо у середньому за день ловити по одному чи навіть по двоє держ-хабарників, то на це піде кілька сот років. А враховуючи що на їхнє місце часто приходять майже така кількість нових хабарників, то це триватиме до + &.

Війна та окупація частини територій, пограбування попередніми "менеджерами" України - внесли свої страшні корективи у розподіл внутрішніх ресурсів і бюджету зокрема. 
З 1992 по 2015 роки - кількість чиновників в Україні після кількох спроб скоротити їх - зросла з 60-ти до 350-370 тисяч.
За останні 20 років досягнення інформаційних технологій вийшли на фантастичний рівень, що дозволяє автоматизувати роботу державного апарату від 50 до 99%.
Ось вам і астрономічні видатки в нікуди. Скоротивши в рази чисельність держслужбовців, можна в рази підняти зарплату тим, хто залишиться. А  це суттєва мотивація  боротьби з хабарництвом - гідна зарплатня. 
І взагалі - чим більше чиновників, тим повільніше відбуваються всі процеси. Саме велика кількість чиновників, є основним гальмом для бізнесу і прогресивних змін взагалі. Саме астрономічна чисельність держслужбовців, в рази збільшує кількість потенційних корупціонерів. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.