Час, втрачений не даремно

13 грудня 2015, 01:07
Власник сторінки
Политолог
0
685
Час, втрачений не даремно

Рецепти "життя по-новому" від Петра Порошенка

Після того,як Арсенія Яценюка триумфально винесли з трибуни парламенту під час фарсу під назвою "річний звіт уряду", що стало подією тижня, навіть більш яскравою, ніж візит віце-президента США Джо Байдена, влада відчула, що починає пахнути смаженим. Терпець слухати обіцянки, а бачити лише імітацію дій у суспільства вже закінчується. Депутати, наприклад той самий Барна, ці настрої громадськості відчувають і не втрачають нагоди їм підіграти, а паралельно ще й попіаритися, потрапивши у всі випуски новин та аналітичні передачі не лише в Україні, а й за її межами. Поганий піар - теж піар.

Немає сумнівів, що Олег Барна насправді зробив Яценюку величезну послугу, адже, влаштувавши скандал у сесійній залі, фактично врятував прем'єра від вельми вірогідної відставки за результатами горе-врядування протягом року, що минає. Інформаційна картинка та політичний порядок денний були змінені вельми епатажним вчинком тернопільського нардепа-мажоритарника. Завдяки цьому Яценюк перетворився із винуватця економічних негараздів в країні на жертву хамської витівки депутата Барни від БПП.

Звісно, Яценюк і його прибічники з "Народного фронту" поспішили отримати публічні вигоди та інформаційну користь від оказії, яка трапилася із прем'єром. Одразу почалися гучні розмови про некоаліційну поведінку колегз БПП, припущення щодо того, ніби Барну на Яценюка нацькували мало не особисто Порошенко і Ложкін, натяки на те, що "антиурядова кампанія" була організована Банковою і прямі зауваження, що в коаліційному уряді є 10 президентських міністрів, із чого логічно мало б випливати: відповідальність за критичний стан економіки та інші кризові явища в держ.аві разом із Яценюком має також нести і Петро Порошенко.

Президентська команда, таким чином, потрапила у позицію тих, хто має виправдовуватися. І реакція не забарилася. Її найяскравішим проявом стала суботня промова Петра Порошенка на з'їзді його партії "Солідарність", у якій він фактично визнав, що так звані реформи наразі не дали результатів, а стан життя людей де-факто погіршується, незважаючи на те, що "час жити по-новому" мав би настати ще два роки тому.

Проте Порошенко виправдався примарним поясненням, ніби за час, що невпинно спливає, була створена якась ефимерна "інфрастрцуктура реформ", яка має дати результати і забезпечити реальне підвищення якості життя людей вже за "рік-два", передбачливо перекинувши реалізацію цього завдання на уряд. (Тобто "жити по-новому" найближці два роки ми точно не почнемо?).

Із виступу Порошенка найбльше сподобалася фраза: "Ми повинні продемонструвати у найближчі рік-два, що час на побудову інфраструктури реформ був ВТРАЧЕНИЙ НЕ ДАРЕМНО".

Це або відверте знущання, або визнання своєї реформаторської імпотенції, адже виходить, що останні два роки ми такивтратили даремно, очікуючи, що влада тільки підготується до підготовки до проведення реформ. Хоча є й інший варіант: Порошенко просто взяв райтерами людей, які пишуть виступу для Кличка (а до цього, певно, писали для Черновецького) - і тепер послуговується гумористично-риторичними у сівоїй безглуздості штампами столичного мера.

Хоча, судячи з рівня зростання капіталізації так і не проданого президентського бізнесу за останні два роки особисто Порошенко час на створення "інфраструктури реформ" такивитратив не даремно...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко,реформы,политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.