Урядова політика неминуче веде до спаду кількості населення країни

21 листопада 2015, 16:34
Власник сторінки
0
115

За даними ООН, до 2050 року українців буде лише 36 млн, а до 2100 року – ще на 10 млн осіб менше. Зараз нас близько 43 млн, хоча ще десять років тому в Україні проживало близько 54 млн осіб.

Сама динаміка цих показників вказує на те, що протягом останніх 20 років велася провальна політика щодо народонаселення, адже зменшення кількості громадян України триває божевільними темпами. І теперішня владника політика не лише не гальмує цього процесу, а навпаки зумовлює його повальне розгортання.

На сьогодні державна система працює проти людей. Достатньо порівняти прожитковий мінімум та пенсії, що завідомо значно нижчі, ніж мають бути, із обсягами видатків людей, зокрема на комунальні послуги, які завищені в рази. Додайте сюди також оподатковування пенсій, фактично відсутність державного регулювання процесу ціноутворення на життєво необхідні товари, плюс – мільярдні суми коштів, що згоріли на рахунках фізичних та юридичних осіб. У підсумку вимальовується дуже сумна картина, коли життя мільйонів українців, в першу чергу найбільш соціально незахищених верств населення, висить на волосинці. Причому, у владних кабінетах чітко розуміють і усвідомлюють, що така урядова політика неминуче призведе до спаду кількості населення нашої країни. Виходить, вони вже заздалегідь з цим погодилися.

В Україні на державному рівні спостерігається повний дисонанс із рівнем прожиткового мінімуму для українців. Так, Мінсоцполітики ще влітку заявило, що він повинен становити 2,5 тис. грн, Кабмін же занизив його більш ніж на тисячу гривень, зафіксувавши на рівні 1378 грн. Спеціалісти «Публічного аудиту» перерахували актуальні ціни за всіма складниками, що входять до цього мінімуму, так-от реально він має становити щонайменше 4,5 тис. грн. Це той мінімум із їжі, ліків, одягу, предметів побуту, який потрібний, аби людська особистість не деградувала і могла розвиватися. А що відбувається в нас? Фактичний рівень інфляції в 2014 році становив 24,9 %, прогнозна інфляція на 2015 рік – 46 %. Тобто, купівельна спроможність гривні за два роки, і це тільки за офіційною статистикою, знизилася майже на 83 %. Соцстандарти ж підвищилися всього-на-всього на 13 %.

Українцям варто відмовитися оплачувати рахунки за споживання газу. Влада по-іншому не розуміє, а жоден законний метод боротьби з несправедливими тарифами не спрацював. Тому з вовками жити – по-вовчому вити. Діяти тільки в рамках норм права не вийде, бо влада вже готова на те, що люди будуть гинути. Це занадто очевидно. Ціни, тарифи, ліки, криміногенна ситуація – ці чотири фактори відпущені. Створено таке ”природне середовище”, в якому виживе найсильніший.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.