Скасування недоторканності депутатів — не перешкода безвізовому режиму

26 жовтня 2015, 13:39
Власник сторінки
1
62
Скасування недоторканності депутатів — не перешкода безвізовому режиму

Президент Порошенко заявив, що наявність в Україні депутатської недоторканності є перешкодою до безвізового режиму.

Переконаний, що для безвізових кордонів визначальним є далеко не цей фактор, а забирати депутатський імунітет потрібно лише в комплексі зі скасуванням недоторканності президента та ухваленням закону про процедуру імпічменту президента. Інакше – загроза парламентаризму в Україні та небезпека повної узурпації влади президентом.

Насправді Європа такого кроку від нас не вимагає, тим більше, що практика депутатської недоторканності поширена в багатьох розвинутих країнах. Військовий конфлікт, ще більш всепоглинаюча корупція, що набирає гротескних форм, тотальна бідність, немислимими темпами падіння економіки — саме ці фактори перш за все впливають на можливість отримання українцями безвізового режиму. І поки вказані проблеми не усунуть, відкриті кордони з Європою навряд чи нам світять.

Скасування парламентського імунітету потрібне для однієї мети – концентрації всієї повноти влади в руках президента. Оточення президента, розуміючи втрату довіри людей, всіма силами намагатиметься отримати ручний парламент для прийняття потрібних законів. Йдеться ні про що інше, як про узурпацію влади.

Таким рішенням фактично буде знищено залишки парламентаризму в Україні. Тому погоджуватися на цей крок депутатам необхідно тільки в комплексі зі скасуванням недоторканності президента та ухваленням закону про процедуру імпічменту.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.