Нардепи проігнорували захист конституційних прав українців

14 жовтня 2015, 21:26
Власник сторінки
0
61
Нардепи проігнорували захист конституційних прав українців

Два місяці тому надіслав кожному з 450 нардепів аргументований лист із проханням підписати конституційне подання до КС України про визнання неконституційними указів Президента щодо створення НКРЕКП.

Адже гарант вийшов за рамки своїх повноважень, утворивши Нацкомісію, і визнання цього органу неконституційним апріорі призведе до визнання нелегітимності встановлених ним необґрунтованих тарифів і ціни на газ.

Ми навіть оформили саме подання – депутатам залишалося лише внести своє ім’я та прізвище і підписати його. У результаті жоден нардеп, не дивлячись на обіцянку захищати інтереси народу України, не виявив бажання підписатися під документом. Відповідь надійшла від 20 парламентарів. 

Головна причина непідписання, як пояснюють самі нардепи, полягає у тому, що для внесення подання необхідно 45 підписів. Тобто, законодавцям виявилося складно об’єднатися у стінах Верховної ради і таки виконати свій прямий обов’язок щодо захисту інтересів і прав громадян. Наразі вони вирішили проігнорувати порушення Основного документа країни – Конституції. Зате напередодні виборів політсили наввипередки обіцяють захистити людей від усіх бід, у тому числі й від несправедливих тарифів.

Крім того, Верховний суд, який відкрив провадження за справою про визнання незаконними указів Президента, таки відмовив у задоволенні позову «Публічного аудиту». Основна підстава відмови — такі проблеми підпадають під юрисдикцію Конституційного Суду. Питання спірне, оскільки оскаржувалося явно незаконне рішення чиновника в порядку адміністративного судочинства. Проте так чи інакше, негативний результат — теж результат, і це рішення відкриває можливість подачі позову до Європейського суду з прав людини. Отже, йдемо туди! Крім цього, будемо тиснути на депутатів, щоб таки запустити конституційний процес оскарження незаконних указів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.