Розпочато розслідування кримінального правопорушення стосовно НАК «Нафтогаз»

30 липня 2015, 17:04
Власник сторінки
0
27
Розпочато розслідування кримінального правопорушення стосовно НАК «Нафтогаз»

Київська міліція відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб НАК «Нафтогаз України» за фактом фальсифікації звітної документації.

«Фахівці «Публічного аудиту», будучи учасниками робочої групи парламенту з питань перевірки тарифів, виявили у звітній документації компанії НАК «Нафтогаз України» за 2014-й рік викривлення даних щодо обсягів споживання газу населенням у 2013 році – вони завищені на 7,56 млрд кубів. У грошовому еквіваленті сума колосальна – вона сягає понад 2,5 млрд грн. Про цей факт було повідомлено Генпрокуратуру і, відповідно, розпочалося досудове розслідування за ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Звісно, кваліфікація неповна – як мінімум, не вистачає ще зловживання службовим становищем. Проте вже сам факт початку розслідування – серйозний крок. Якщо правоохоронці підійдуть до нього не як до формальності, а з усією серйозністю, вони викриють злочин державного рівня. Слідство має дати відповіді на два основні питання. По-перше, куди й на що були списані ці 7,5 млрд кубів газу. По-друге, і найосновніше, обґрунтувати зв’язок між підробкою та її наслідками, а саме завищеними вдвічі тарифами на газ для населення. За великим рахунком, усі споживачі є потерпілими від цих злочинних дій.

За умови підтвердження недостовірної інформації щодо балансів газу Нацкомісія, що здійснює регулювання у справах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), матиме всі підстави переглянути тарифи.

1

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.