«Публічний аудит» запропонував варіанти наповнення бюджету на 4 млрд грн

15 січня 2015, 18:31
Власник сторінки
0
48

Економічний ефект від пропозицій фахівців «Публічного аудиту», наданих під час аналізу та корегування бюджетного процесу, сягає 4 млрд грн.

Зокрема, аудитори акцентували на необхідності залишити рентну плату на транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України. Раніше ставки оподаткування були зафіксовані в гривнях і в надто низьких цінах. «Публічний аудит» наполіг на двократному підвищенні розміру ставки та на переведенні її в доларовий еквівалент. І ці нововведення враховані в змінах до чинного Податкового кодексу України. Очікуваний економічний ефект – 1,4 млрд грн.

Законодавець залишив, як і рекомендував «Публічний аудит», збір у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності. Завдяки цьому буде збережено щонайменше 2,1 млрд грн надходжень до бюджету (відповідно до прогнозних показників 2014 року).

Разом з тим були взяті до уваги й ініціативи «Публічного аудиту» щодо необхідності залишити збір за місця для паркування транспортних засобів. Ми проводили на цю тему детальне дослідження, результати якого вказали: бюджет Києва може отримувати від вказаного збору понад мільйон гривень у день або 365 млн грн на рік, що в 10 разів перевищує суму теперішніх надходжень. Адже на сьогодні за «Київтранспарксервісом» може бути закріплено 90 тис. машиномісць, тоді як у фінансову і податкову звітність підприємства входить лише 17 тис. Більше того, майже 12 тис. машиномісць надаються нелегально. У зв’язку з цим на сьогодні повз бюджет міста проходить більше мільйона гривень за день.

У цілому ж пропозиції «Публічного аудиту» у дохідній та видатковій частинах бюджету дозволять вберегти для державної скарбниці та одночасно поповнити її на 3,9 млрд грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.