Політики змушені будуть обирати консолідацію та інтереси країни...

17 грудня 2014, 20:47
Власник сторінки
журналіст
0
62

...навіть якщо їхні закулісні господарі вимагатимуть протилежного

Олігархи відіграватимуть дедалі меншу роль в політиці України, хоч і мають достатній вплив на деякі фракції і групи у ВР.

Ознакою цього є призначення Петром Порошенком Олександра Турчинова секретарем РНБО. Це означає, що найсильніші, найвпливовіші політики знайшли спільну мову між собою в інтересах України швидше, ніж олігархи в своїх спільних інтересах, яких у них поки що немає. В той час, як ознаки протистояння між собою Фірташа, Коломойського і Ахметова очевидні - Порошенко, Яценюк і Турчинов досягли консенсусу, чим Порошенко підтвердив своє прагнення до єднання усіх здорових сил. 

Сам Порошенко в день призначення Турчинова, в одній із заяв згадав, що роль олігархів в Україні буде меншати. Отже він, як мінімум, усвідомлює - що консолідованіше працюватимуть політики, то менше залишається шансів на закулісні ігри олігархів.

Відтепер я не берусь сказати, хто чия людина в цьому тріумвіраті - відтепер успіх чи невдача одного, впливає на успіх чи не вдачу іншого. Це хороший знак для України!

При ситуації, яка склалася тепер в Україні, політики,  дбаючи про своє майбутнє, змушені будуть обирати консолідацію та інтереси країни. Навіть якщо їхні закулісні господарі вимагатимуть протилежного.

Такі випадки часто трапляються в політиці, коли залежний від замовників політик через певні обставини, що склалися в країні, перестає бути залежним та починає діяти автономно. Найсвіжіший приклад – це Майдан. Тоді залежні від Януковича нардепи і чиновники почали діяти всупереч інтересам Януковича. У цьому розумінні призначення О.Турчинова головою РНБО - і таким чином об’єднання всіх найвпливовіших політичних сил заради однієї цілі - виконало ту саму функцію.

Сподіваюся, що  тепер ті, хто мали дестабілізувати ситуацію в Україні, змушені будуть просто розвести руками і відмовитися від попередніх намірів.

Той, хто виступатиме одночасно проти команди Порошенка, Гройсмана, Яценюка і Турчинова матиме в очах суспільства статус очевидного союзника Путіна чи, принаймні, «Опозиційного блоку.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.