12 передвиборчих порад небайдужого киянина, який через війну не голосуватиме

06 жовтня 2015, 11:45
Власник сторінки
журналіст
1
144

...від опозиційного до команди Черновецького-Попова депутата Київради V та VI скликань

1. Якщо є політсила, яку ви шануєте і якій ви довіряєте - голосуйте за неї незважаючи на особисте ставлення до кандидата, який є у вас на окрузі! Чому? Бо негатив щодо кандидата може бути результатом чорного піару, контрпропаганди, тощо. Якщо ви вірите політиці певної політсили, довіряйте і її інструментам проведення цієї політики - кандидатам в депутати від неї.


2. Якщо ви палкий прихильник певної політсили, але знаєте, що вона не набере необхідні 5%  для проходження в Київраду - однак голосуйте за неї, бо ваш голос втрачений сьогодні допоможе вашій партії у майбутньому!


3. Якщо у вашому окрузі балотується поважний і приємний вам кандидат, але він належить до не надто приємної вам політсили - голосуйте за цього кандидата і політсилу, від якої він балотується! Річ в тім, що відповідно до нинішнього законодавства, кандидат не може балотуватися як самовисуванець - самостійно без партії - тому він мав домовлятися з однією з партій. І не факт, що з тою, з якою йому більше хотілося б. Якщо є чесний і порядний кандидат - він зможе впливати і на рішення фракції до якої увійде, змінюючи її на краще.


4. Якщо ви палко підтримуєте певного кандидата, але розумієте, що він все одно не набере необхідної кількості голосів і відсотків для того, щоб стати депутатом Київради, однак голосуйте за нього, адже це підвищить його політичний рейтинг і дасть йому шанс у майбутньому!


5. Якщо ви не знаєте за яку партію голосувати і якого кандидата обирати, але обов'язково хочете, щоб від вашого округу був обраний депутат Київради (а нинішня система голосування допускає, що на якомусь окрузі голоси розсіються і там не буде свого депутата, натомість на іншому окрузі буде два) проаналізуйте біографії тих кандидатів, яких висунули партії, що 100% проходять до Київради –«Блок Петра Порошенка», «Єдність», «Батьківщина», «Самопоміч». Впевнений, що з чотирьох одного точно можна вибрати. 


6. Якщо ви проти усіх кандидатів і тому не будете брати участь у виборчому процесі, ви понижуєте явку і своїм неприходом на дільницю для голосування підвищуєте шанси найрейтинговіших кандидатів у своєму окрузі на проходження до Київради. Тож, своїм неприходом ви фактично підвищуєте шанси того кандидата, проти кого ви. Отже, прийдіть і проголосуйте за когось іншого!


7. Якщо ви підтримуєте Кличка як мера - голосуйте і за його політсилу «Блок Петра Порошенка»! Якщо ви за Омельченка - голосуйте за його партію «Єдність»! Швидше за все саме Кличко та Омельченко пройдуть в другий тур виборів мера Києва. Коли один з них не стане мером, він матиме більшу фракцію, що посилить його вплив на рішення ‪Київради.


8. Якщо ви проти Кличка як мера, але розумієте, що ваш кандидат в мери не має шансів виграти на цих виборах, голосуйте за ті політсили, які будуть опонентами Кличка – «Батьківщину» і «Самопоміч»! Інші політсили майже напевно не пройдуть, тому ваш голос відданий за них, фактично без вашого відома спрацює на найрейтинговіші політсили. Тож, краще оберіть самі, ніж за вас будуть обирати інші!


9. Якщо ваш кандидат у мери «непрохідний» - однак голосуйте за нього в першому турі, бо це підвищить його політичний рейтинг і дасть політичний шанс на майбутнє! 


10. Якщо обраний вами кандидат в мери не пройшов до другого туру виборів Київського міського голови, обирайте серед двох фіналістів «менше зло»! Якщо ви не підете в другому турі виборів мера на голосування, це означає, що ви підтримуєте того, хто набрав більше голосів у першому турі.


11. Обираючи свого кандидата в мери чи в депутати, аналізуйте зроблене, а не посилайтесь на відсутність компромату! Як показали минулорічні вибори і до Київради, і до ВР, невідомі люди можуть легко виявиться потужними корупціонерами чи розкрадачами, які просто до цього не мали таких шансів. Краще обирати людину, яка вже щось зробила і не виявила антинародних схильностей. Остерігайтесь тих, хто займався чим завгодно, але не публічною роботою, але раптом чомусь пішов до Київради (просто назбирав грошей на вибори?) та вчорашніх студентів, які зробили несподівано яскраву кар'єру в бізнесі чи чиновництві, не виявивши себе активістом, соціально активною людиною (коханка, родич, ставленик когось з економічних важковаговиків?)! Ну і, звичайно, тих, хто працював у командах, які очолювали  Черновецький, Попов, Янукович, хто був членом Партії Регіонів, тощо...


12. Не сидіть вдома, пасивно чекаючи результатів виборів... Якщо довіряєте комусь - певній партії чи певному кандидату - включайтесь в агітацію за них не чекаючи пропозиції від тієї партії чи кандидата. «Просувати» тих, кого хочемо бачити в політиці - це наш громадянський обов'язок!


P.S. Про голосування за гречку, пофарбовані лавочки, покладений асфальт, готівку, тощо, я й мови не веду. Ми ж кияни - ми взірець для інших! Ми про таке й думати не можемо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.