Не існує такої форми відставки - бажання Яценюка

30 липня 2014, 17:49
Власник сторінки
журналіст
0
128

Я впевнений, що 226 голосів за відставку А.Яценюка з посади Прем’єр-міністра України не буде. Але всі проголосують за нові зміни, запропоновані ним




Є два варіанти розвитку подій: або Парламент голосує за відставку, і тоді А. Яценюк стає виконуючим обов’язки Прем’єр-міністра України до моменту обрання нового голови Уряду, або ВР не голосує за його відставку і він залишається Прем’єром.

Проте, якщо в Парламенті набереться 226 голосів за відставку А. Яценюка, то можна буде говорити про те, що в Парламенті створена антиурядова коаліція. На даний момент зрозуміло - в Парламенті не існує ні опозиції, ні провладної більшості. 

Яценюк має працювати до обрання нового Парламенту, адже не існує такої форми відставки як бажання Яценюка. Пішовши на посаду Прем’єр-міністра, він включився у певні зобов’язання.

Хоча може й треба дати право іти з посади, коли людина того захоче, але, вибачте, якби на війні майор, який командує батальйоном, міг піти з поля бою, коли побачить, що його солдати мають замало патронів і сил, як би це виглядало? Добре, що так не буває. Ситуація з А. Яценюком тотожна і дуже важливо, що після короткого спалаху емоцій він повернувся до виконання повноважень, які довірив йому Парламент.

Крім того те, що Парламент на попередньому засіданні не підтримав ініціативи А. Яценюка, призвело до того, що ці ініціативи за тиждень роботи над ними стали очевидно позитивнішими: в них з’явився реальний тиск на олігархів, м’якіша політика стосовно громадян тощо. Тому цього разу багато хто з тих депутатів, які не голосували минулого разу, віддадуть свої голоси за ініціативи А. Яценюка.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Яценюк,Арсений Яценюк,парламент,Бригинец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.