Кличко хоче зробити те, що не зміг зробити Черновецький і Попов?

21 липня 2014, 17:15
Власник сторінки
журналіст
1
107

До порядку денного пленарного засідання Київради 24 липня 2014 року внесено проект рішення про реорганізацію, тобто фактично про ліквідацію, Управління охорони культурної спадщини шляхом приєднання до Департаменту культури.

Йдеться про проект рішення Київради «Про упорядкування структури виконавчого органу Київради», в пункті 1.2 якого йдеться про реорганізацію Управління. Ініціатором проекту рішення є Київський міський голова В.Кличко.

Схоже, що нова більшість в Київраді намагається зробити те, що не вдалося ні Черновецькому, ні Попову – ліквідувати орган, який займається охороною культурної спадщини?!

Це питання не розглядала профільна комісія Київради – комісія з питань культури та туризму. Таким чином питання вноситься до порядку денного із порушенням регламенту Київради.

На жаль, як показує ситуація, нинішня київська влада хоче перетворити велике історичне місто Київ у якусь Хацапетовку, де немає історичних пам’яток і, як результат, немає окремого Управління охорони культурної спадщини. Адже культура, музеї, бібліотеки, театри – це переважно робота із людьми, а охорона культурної спадщини – це переважно робота із об’єктами. Черновецький і Попов неодноразово намагалися підмінити охорони культурної спадщини загальною риторикою, але навіть у ті найважчі часи, опозиція включно із Кличком, умудрялася відстояти згадане управління, завдяки чому вся культурна охоронна робота знаходилася під великою увагою громади, що дало можливість не зруйнувати безліч об’єктів.

Переконаний, що сьогодні, коли історичні будинки «змішають» з піснями і книжками, шансів на порятунок стане менше.

Тому я закликав мера В. Кличка не порушувати регламент Київради і не приймати рішення про ліквідацію Управління без розгляду профільної комісії Київради (комісії з питань культури та туризму), а профільну комісію - не приймати рішення про ліквідацію Управління без широкого обговорення із громадськістю. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.