Черговий "поганий" Президент або ще одна особливість української ментальності

08 липня 2014, 04:26
Власник сторінки
студентка
4
636

"На узліссі жив їжак Все йому було не так: Не така росла травиця, Не така текла водиця... ...Навіть сонце не таке! Чи ви чули отаке?"

Сьогодні ці рядки з дитячого віршика дивним чином постали у моїй пам'яті, коли мені довелося читати чергову статтю в Інтернеті, присвячену нашому Президентові. Чергову статтю, сповнену негативу, якоїсь невмотивованої агресії й ненависті.

Такий стан речей мене не дивує: з дня оприлюднення результатів виборів і до цього часу я щоденно стикаюся з подібними відгуками щодо політики П. Порошенка. Що найцікавіше - критика почалась ще до того, як народний обранець вступив у свої повноваження. 
Як відомо, П. Порошенку вдалося перемогти на виборах вже у першому турі, отже за нього проголосувала абсолютна більшість виборців. Проте, в інтернет-просторі є чимало людей, незгодних з таким результатом. Це, в основному патріотично (інколи й радикально) налаштована молодь, яка, на диво, упереджено ставиться до шоколадного магната. Можливо, їм солодощі "Рошену" не до вподоби?

Жарти жартами, але дійсну причину такого ставлення зрозуміти важко. Найвірогіднішим видається те, що антиреклама Порошенка все-таки справила неабиякий вплив на певну аудиторію. Перед виборами і я особисто чула чимало досить неприємних фактів, зокрема той, що саме Порошенко - засновник Партії Регіонів, новий становленик Путіна і тд. Зараз читаю про негативні особисті якості Президента (його жадібність), про те, що він не проводить жодних реформ й не приносить ніякої користі нашій державі.

Однак, як-то кажуть: "Критики - це люди, які розказують як би вони виконали певне завдання, якби вміли". Зараз найлегше - це сидіти під ковброю у зручному кріслі, і, попиваючи какао, писати у соцмережах про те, який жахливий у нас Президент. А тепер уявіть себе на місці Президента. На перший погляд - все чудово. У вас є влада, гроші, популярність і повага великої частини населення. Але з іншого боку, у вас є один найважливіший обов'язок, який найважче виконати. Ви маєте підняти країну з колін. Більше 20 років Україна занепадала, її паплюжили і нищили, об неї витирали ноги усі, хто тільки міг. Сталося саме так, як зі страхом передбачав Великий Кобзар: "Як Україну злії люде / Присплять лукавії, в огні / Її обкраденою збудять". Минулої осені Україна прокинулась. Та прокинулась вона злиденною, вбогою, нещасною. Головне завдання Президента сьогодні - повернути до життя нашу батьківщину. Вона ще живий організм, але вже розкладається (згадайте лише ситуацію в Криму та на Сході). Тепер головне питання: якби Ви були Президентом, то змогли б вирішити цю проблему за місяць перебування на посаді? Навряд чи.

Порошенко докладає усіх зусиль до стабілізації політичної ситуації в державі. Звісно, АТО відбувається не ідеально, але у світі апріорі не існує нічого ідеального. Та навіть найвдаліша політика не вбереже Порошенка від бруду й постійних претензій. Адже ці претензії почалися, ще до початку активних дій з його боку. З цього можна зробити висновок, що людям не треба вагомої причини для такої агресії. Вони просто шукають приводу. Дуже схоже на їжака в тому віршику, Вам не здається?

Досить бачити в усьому лише недоліки. Хіба в Україні зараз відбувається мало поганого? Навіщо ще вигадувати неіснуючі проблеми? Навіщо поливати когось брудом і виливати у ноосферу стільки негативної енергії? Спробуйте хоч раз судити об'єктивно про навколишній світ: і без рожевих, і без чорних окулярів.

До всього скажу, я голосувала не за Порошенка. Але я знаю чимало людей, які віддали саме йому свій голос. Я поважаю їх і поважаю вибір більшості. І я вірю в те, що П. Порошенко зробить усе можливе аби Україна розквітла по-новому, а українці були щасливими.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Выборы Президента Украины 2019 новости,президент,Порошенко,политика,политический кризис,Україна,політика в Україні,соціальна мережа,політична криза,соціальні медіа,Політичні соціальні мережі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.