Проблеми переселенців з Донбасу вирішити на рівні одного району неможливо

07 липня 2014, 13:20
Власник сторінки
журналіст
1
163

Звернувся до Прем’єр-міністра України А.Яценюка з проханням або розробити Програму або підготувати законопроект, який би сприяв вирішенню проблем переселенців з Криму, Донецька та Луганська.

На сьогодні відповідальність за питання переселенців несе Міністерство з надзвичайних ситуацій, що як на мене, дивно, адже ці люди потребують не надзвичайних заходів, а допомоги в облаштуванні звичайного життя, пошуку роботи тощо. Тому, на жаль, сьогодні держава нічим суттєво не може допомогти переселенцям, адже у них немає ніякого статусу, який би передбачав таку допомогу. Якоюсь мірою їм допомагають волонтери і громадські активісти, якоюсь мірою місцеві адміністрації, але ця допомога стане системною лише тоді, коли буде запроваджена відповідна програма чи закони на загальнодержавному рівні.

І якщо питання допомоги переселенцям більш-менш вирішується із так званим біженцями з Криму, то відповідної допомоги переселенцям з Луганська і Донецька немає.

Це питання найбільш актуальне для Києва, бо переселенці з Криму, Донецька і Луганська прагнуть оселитися саме в Києві. У самому Києві найбільш наповненим переселенцями районом є Оболонський, де офіційно зареєстровано майже половину всіх переселенців, які є в Києві. При всьому прагненні і громадських організацій, і стараннях голови Оболонської РДА М.Тихонова, і підтримки міських служб питання переселенців залишиться невирішеним повною мірою до того моменту, поки не буде прийнято спеціальні рішення, які стосуватимуться безпосередньо переселенців і не буде визначено їх статус та джерела фінансування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.