Знову про асоціацію

27 червня 2014, 14:29
Власник сторінки
0
59

Що принесе нам асоціація? До чого готуватись українцям? Які можливі наслідки підписання цього документу?

Підписання  інтеграційної угоди з одного боку можна вважати значним здобутком уряду, з іншого – це лише початок довгого та важкого шляху до побудови суспільства та економіки нового типу. На цьому шляху ми ще маємо завершити антитерористичну операцію, роззброїти сепаратистів, та укріпити єдність нашої країни. Це надзвичайно важке завдання, ми несемо людські втрати майже щодня, натикаємось на майже неприхований спротив країни-сусіда, але ми розуміємо кінцеву мету цього шляху – єдина, неподільна країна, в якій панує мир.

Крім цього не варто забувати, що після підписання угоди, ми майже гарантовано зіткнемося з новою торгівельною війною з Росією. Яка за своїми масштабами перевершить всі інші, з якими ми зіткнулись до цього. Відмова від російського газу, та надання  Євросоюзом преференцій для український товарів на ринках союзу – ось що найбільше непокоїть наших північних сусідів, оскільки як споживач природнього газу Україна була надзвичайно вигідним сусідом для Росії, щороку Газпром отримував від нас мільярди доларів. Втрата такого споживача це досить вагомий удар по бюджету російського газового монополіста. Інша сторона – відкриті європейські ринки збуту зводять майже нанівець закриття РФ ринку для українських товарів, а враховуючи те, що Європа збільшує квоти на українські товари та зменшує митну ставку, а для деяких товарів вона взагалі відсутня, то за рахунок цього втрати від закриття ринків РФ можуть бути компенсовані.

Але з іншого боку є і певні ризики для вітчизняних товаровиробників. невисока якість української продукції може негативно вплинути на її конкурентоспроможність на європейському ринку – цей показник залежить від спроможності та бажання вітчизняних виробників використовувати новітні технології, проводити модернізацію виробництва, дотримуватись стандартів та якості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.