Якою буде реформаторська ідеологія президента України: науковою чи антинауковою?

08 червня 2014, 10:16
Власник сторінки
Юрист
0
133

Із репортажів ЗМІ про урочистості, пов’язані з інаугурацією президента, зовсім не видно про участь в них наукової еліти України. Чому?


Із репортажів ЗМІ про урочистості, пов’язані з інаугурацією президента, зовсім не видно про участь в них наукової еліти України. Це прояв ставлення до наукової еліти з боку ЗМІ чи з боку нової президентської команди? Що це означає? Знову Україна буде "АНТИНАУКОВОЮ КРАЇНОЮ", що знаходиться під монопольним впливом політично неграмотних (малоосвічених) політичних маргіналів, які займають сьогодні місце замісць СПРАВЖНЬОЇ ЕЛІТИ? Невже знову нам запропонують чисто антинаукову концепцію реформ в Україні, зручну для різноманітних зловживань? Невже знову будемо керуватися політичними ілюзіями, і зокрема мантрами і мріями про якусь потойбічну "політичну волю", що має впасти на Україну як «манна небесна», зневажаючи сучасними досягненнями соціальних наук? Як свідчить досвід, "політична воля" без науки завжди перетворюється на "політичну сваволю". Скільки Україна вже втратила через це!..

Хіба не ясно, що однією з причин наших негараздів, і зокрема тотальної корупцієзації усіх сфер суспільного життя, є ігнорування у внутрішній політиці наукових підходів і використання антинаукових!!! Соціальні науки в Україні сьогодні зневажені тому, що вони перешкоджають красти і користатися «благами корупції», яка живиться антинауковою реформаторською ідеологією.

Без наукового забезпечення будь-які реформи неодмінно перетворюються на засоби досягнення злочинних цілей!  Соціальні науки мають більший антикримінальний (антикорупційний) потенціал, ніж саме по собі антикорупційне законодавство. Чи зверне на це увагу нова політична еліта України? Чи стане наш новий президент українським Рузвельтом, здатним реалізувати «реформу України» на основі сучасних досягнень соціальних наук?  

Олександр Костенко, професор НаУКМА

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.