«Батьківщина» молода – гроші не пахнуть

22 травня 2014, 16:58
Власник сторінки
6
449
«Батьківщина» молода – гроші не пахнуть

Як і в кожної поважаючої себе всеукраїнської партії, є своя молодіжка і у партії «Батьківщина» .


Діяльність цих, повсякчас існуючих здебільшого на папері, молодіжних об’єднань тема окремої розмови, примітно, що молодіжки, в силу багатьох причин часто-густо потрапляють в різного роду скандали. Так неодноразово траплялось з «Молодими регіонами», бували казуси в партії «УДАР», але сьогодні мова про «Батьківщину – молоду». Після того, як колишній очільник і міні-олігарх Євген Суслов зрадив Тимошенко з Наталією Королевською, ставши обличчям її передвиборчого списку на парламентських виборах, біло-сердечна молодіжка немов розчинилась у повітрі. Але тільки не на Вінниччині. 


Адже в регіоні, де традиційно найбільша підтримку, принаймні до сьогоднішніх виборів, отримувала партія Юлії Тимошенко, завжди можна виловити здобич різного калібру. Або депутатський мандат місцевої ради, або, як сьогодні, певну посаду на державній службі. Тому будемо відверті, більшістю молодих людей рухають саме прагматичні та матеріальні мотиви, спонукаючи їх до партійних митарств між будь якими партіями. Варто зазначити, що у Вінницькій області для більшості початківців, які намагаються робити перші кроки в політиці чи громадському житті, двері топових політичних партій щільно закриті.

 Так в партії регіонів був зібраний весь цвіт старої номенклатури і заможних бізнесменів-чиновників, а молодіжкою керував не мало, не багато зять голови обласної ради Сергія Татусяка. У партії УДАР панувала справедлива гегемонія братів Ткачуків, чужих туди не брали й не беруть, в Свободі зібралось певне коло людей різних статків, але подібних націоналістичних поглядів, але вона ніколи не була такою «солодкою», як «Батьківщина», адже серед всіх членів партії тільки два не останніх її неофіта дослужились до депутатів місцевої ради міста Вінниці, а в обласну раду партія взагалі не пройшла. Інша справа – обласна «Батьківщина». Її голова з перших днів головування методично чистила ряди, за принципом усування будь якої внутрішньої конкуренції, що під завісу 2013 прогнозовано перетворило впливову політичну силу в напів-маргінальну та напів-бізнесову структуру. 

Рецепт, як «пробитись в люди» в цій партії на Вінниччині давно відомий – грубі гроші. Звісно є певний ризик і за таких умов не отримати   омріяний мандат, але незважаючи на сумні приклади – більшість претендентів все ж ризикує, а керівництво партії намагається тримати торгову марку. 

Інший і найскладніший шлях – постійна польова робота. Адже коли ти заплатив гроші, ти вже можеш не збирати масовку, не верещати на мітингах та світитись в будь- якій пресі. Саме цей довгий і невдячний шлях обрав лідер вінницької «Батьківщини- молодої» Вадим Кудіяров. 
Він почав світитись після того, як заснував благодійний фонд «Здорова нація» і під його егідою проводити певні спортивні заходи, з обов’язковою звітністю у ЗМІ. Схеми такої благодійності – відомі. Шукаються спонсори, які фігурують в якості меценатів на спортивних заходах, а лаври борця за здоровий образ життя здебільшого падають на плечі голови фонду. Швидко зорієнтувавшись, що безкоштовну рекламу партії можна подавати на Київ, як активну роботу обласного осередку, Вадима Кудіярова, після багатьох політичних поневірянь приймають в «орден червоного серця». 

Тут починається найцікавіше, якщо відслідкувати останні згадки, про діяльність лідера молодіжки, отримуємо нестандартний набір інформації. По перше, в силу постійних контактів зі спортсменами, він певним чином підбирає такий собі силовий набір молодих хлопців, які беруть участь в різного роду скандалах. То поб’ються на будівництві біля 18 школи, на підтримку одіозного бізнесмена Віктора Малиновського, то проведуть марш ультрас в підтримку Ниви, який налякав пів-міста, а найгучнішою потасовкою звісно стало захоплення Вінницької ОДА. Ризикнемо припустити, що саме там, вперше звела доля молодого діяча і народного депутат від партії регіонів, авторитетного бізнесмена і найближчого соратника Андрія Клюєва – Володимира Продивуса. Тоді саме завдяки особистому втручанню народного депутата, Вінницька ОДА стала першою в Україні, яку добровільно розблокували протестуючі майданівці. 

Дійсно в тодішній пресі всі сторони віддали належне авторитету депутата та його дипломатичним якостям, а в приватних розмовах до сьогодні точаться диспути, щодо величини гонорарів, які нібито отримали найактивніші ватажки захоплення – Юрій Хорт та Вадим Кудіяров. Так це чи ні? Сподіваємось, що ні. Потім з лідером молодіжки відбулось ще декілька неприємних подій, як то – побиття його активістами «Самооборони» перед сесією обласної ради. ЗМІ тоді повідомляли, що конфлікт між двома вже провладними угрупуваннями вінницькою Самообороною та Козацьким полком Воловодюка – Кудіярова+ультрас стався через розгляд фінансового питання на сесії. Кому саме виділять кошти з бюджету,- першим, або другим. 

Одразу після цього планувався акт помсти – зібрання ультра з декількох інших областей і розборки з Самообороною, але на щастя для вінничан, ультрасів відговорили, щоб не провокувати силові протистояння в області, на фоні російської пропаганди.  В проміжок цього часу стався і відомий на всю країну «бурштиновий скандал» начебто за участі нардепа Володимира Продивуса, з перестрілками, підпалом автомобілів та взаємних звинуваченнях сторін.

 І от на днях, лідер вінницької «Батьківщини- молодої» радісно прозвітував про черговий благодійний захід власного фонду, який пройшов за підтримки Володимира Продивуса. 
Звісно, для багатьох молодих людей існує головне гасло в боротьбі, за місце під сонцем : «бачу мету, не бачу перепон», зрештою саме про це й говорить назва нашого безглуздого і нікому не потрібного опусу. 



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Батьківщина,УДАР,Продивус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.