Навіщо Тимошенко поїхала до Донецька?

13 травня 2014, 16:06
Власник сторінки
32
109
Навіщо Тимошенко поїхала до Донецька?

“Я вилітаю до Донецька виключно для того, щоб довести, що ані шахтарі, ані металурги, з якими я буду зустрічатися, не підтримували жодного референдуму”, – заявила Юлія Тимошенко (http://lb.ua/news/201

Зрештою, українці уже багато років спостерігають за політичними маневрами лідери “Батьківщини” і відповідні висновки уже зробили. Розумію всю непривабливість цих висновків й сама Тимошенко. Тому і намагається вдатися до якихось неординарних, відчайдушних кроків, які бодай нагадали б виборцям, що вона хоч на щось ще претендує.

 
Але подивимося на цю поїздку до Донецька тверезо. Пустить її особиста охорона до міста, яке перебуває під контролем озброєних бойовиків? Ні, не пустить. Дозволить провести публічну зустріч у тому місці, де можуть бути провокації, у тому числі з використанням зброї? Ні, не дозволить. Організує місцевий штаб Тимошенко її зустріч з представниками ЗМІ, при тому що підготовка до виборчої кампанії на сході України фактично паралізована? Ні, не організує.
 
У регіоні, нашпигованому зброєю, якщо й можна пересуватися, то лише за прикриттям броньованої техніки.
 
Отже, візит та “зустрічі” Тимошенко є заздалегідь примарними, фікцією. Навіщо ж вона туди їде?
 
Для пояснення цього є два варіанти Перший – зробити гарну “картинку”. Тимошенко спілкується з “місцевими” мешканцями, які скаржаться їй на проблеми, звинувачують владу і просять по допомогу. Тимошенко, одягши броньований жилет, з металом у голосі вимагає від влади негайної активізації АТО і захисту громадян. Насамкінець, розчулені “мешканці”, з числа завезеної “масовки”, запевняють пані Юлю, що завжди вірили ій, і вона переконала їх, що треба залишатися у складі єдиної України.
 
Без неї до такого висновку вони б не дійшли ніколи.
 
До того ж не факт, що ця “зустріч” відбудеться на території Донбасу.
 
Варіант другий – зробити “негарну” картинку. На Тимошенко ініціюється замах. Стрілянина, вибухи, Тимошенко мужньо командує підрозділами охорони, одержує подряпину на руці, але усі підконтрольні їй інформаційні канали уже верещать про смертельну загрозу кандидатові у президенти.
 
Як наслідок – Тимошенко знову є героєм дня.
 
Проте і у першому, і у другому випадках всі її маневри є звичайною “картинкою”. ІІ всі українці це добре і давно розуміють.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: донбасс,тимошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.