Ми всі в одному човні!

08 травня 2014, 10:52
Власник сторінки
3
207

Про успішне управління містом

    Як кандидата у депутати, мене хвилюють не лише проблеми мого району чи округу, але і всього мого рідого міста - Києва. Світ знає історії успішної взаємодії міської влади з жителями, коли переповнене проблемами місто раптом ставало квітучим і зручним. Питання постає єдине: чому та як одним політикам вдавалося побороти корупцію в адміністрації, налагодити ефективну роботу команди, почути бажання своїх виборців і вирішити актуальні для міста проблеми, а іншим – ні? Я довго займався цим питанням: дивився на роботу старших товаришів та іноземних колег, читав книги з психології, управління та бізнес-адміністрування, шукав вчителів. Вважаю, що саме такий підхід надихнув мене з новими силами боротися за наше з вами майбутнє.

    Один з найбільш успішних і популярних мерів в історії США –талановитий бізнесмен і політик Майкл Блумберг (Нью-Йорк). За свій час на посаді голови міста йому вдалося повністю його перетворити. Перші його укази, може, були і не найпопулярнішими, але ефективними. Так, він заборонив вуличну торгівлю, куріння в громадських місцях, знизив витрати адміністрації та одночасно підвищив податки. Спочатку деякі городяни обурювалися, але економіка міста почала зростати, злочинність знизилася на 20 %, а ситуація у сфері шкільної освіти істотно поліпшилась. «Як йому все це вдалося?», – запитаєте ви. Майкл переніс свої навички та досвід успішного ведення бізнесу в політику. Він подивився на місто, як на бізнес-проект, а на його жителів, як на співінвесторів. «Якщо ви хочете жити добре, ви не повинні залишатися осторонь», – постійно говорив Блумберг. Подавати приклад він почав з себе, відмовившись від величезного особистого кабінету та зайнявши робоче місце серед своїх співробітників. Йому вдалося побудувати цілу ідеологію повної прозорості та чесності роботи мерії. Кожен городянин, що приходив туди з питанням, проханням або пропозицією, був почутий. 

    Про таке мрію і я, як політик. Вважаю, що не треба боятися використовувати досвід успішних бізнесменів в державному управлінні і робитиму все від мене залежне, щоб залучати саме ефективних, вмотивованих і успішних людей! Я не хочу замикатися в кабінеті і приймати киян одну годину раз на місяць. Не збираюся ставити себе вище своїх співробітників, колег, однопартійців чи виборців. Я хочу працювати пліч-о-пліч разом з городянами. Ми всі з вами в одному човні, і тільки почавши працювати згуртовано і гребти в один бік ми зможемо добратися до чогось набагато кращого. РАЗОМ МИ СИЛА!!!! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.