Янукович повернеться у крісло президента 26 травня?

07 травня 2014, 11:36
Власник сторінки
7
702
Янукович повернеться у крісло президента 26 травня?

І це не жарт. Це попередження про небезпеку реінкарнації оголошеного в розшук екс-президента України у кріслі глави держави. Щоправда, вигляд “Януковича” буде трохи змінено. Але сутність його політики

І навіть прописала це у власній програмі. “Ще однією причиною є зруйнованість вертикалі влади, повний хаос, некерованість країною. Це – трагічні наслідки безвідповідального внесення змін до Основного Закону в грудні 2004 року. Конституцію в новій редакції слід приймати негайно” (http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2010/WP0011). Це – обіцянка Тимошенко.

 

Янукович у 2010 році просто виконав її програму, відновивши омріяну Тимошенко “вертикаль влади”, яка зациклювалася на одній людині. На ньому самому.

 

Часи змінилися, і у 2012 році, балотуючись у парламент, соратники Тимошенко почали обережно натякати, що Конституцію-2004 року (проти якої так агресивно виступала леді Ю) слід повертати. Зрештою, саме у той час, коли у Верховній Раді відбувалися дебати з приводу повернення до Конституції-2004 і обмеження повноважень президента, Майдан 18 лютого пішов на штурм парламенту.

 

Першим рішенням, після втечі Януковича, стало відновлення Конституції-2004. Повертаємося до парламентсько-президентської форми правління? Надаємо широкі повноваження місцевим радам, ліквідувавши державні адміністрації?

 

Зась! Чуємо стару пісню від Тимошенко. “Я просила би, щоб депутати зробили все для того, щоб відкриваючи можливості місцевому самоврядування, ми в жодному випадку не втратили можливості бути єдиною, керованою державою", - заявила Вона на парламентських слуханнях щодо конституційної реформи.

 

Що це значить? Та лише те, що Тимошенко активно намагається проштовхнути ідею недопущення внесення змін до Конституції. А у випадку, якщо це трапиться – то нівелювати ці зміни у майбутньому. І повернути собі жадану “вертикаль влади”, щоб кожен міністр, губернатор і чиновник залежав особисто від неї, а не від волі виборців.

 

А обґрунтувати такі дії можна і провокацією насильства, і широкою кампанією, що “в умовах агресії країні потрібна сильна рука”, і юридичними маніпуляціями.

 

Янукович втік, але справа його живе – в обличчі Тимошенко. І навіть не надто приховує власні наміри.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы Президента Украины 2019 новости,Юлия Тимошенко,Янукович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.