Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе

23 квітня 2014, 17:58
Власник сторінки
Маркетинг и реклама
0
28

Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе

Державна охорона має надаватись усім кандидатам в Президенти на рівних умовах. Про це під час прес-конференції в Одесі заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

Олександр Черненко: Вибіркове забезпечення держохороною кандидатів в Президенти несправедливе.

Неоднозначною, за словами експерта, є ситуація із забезпеченням окружних виборчих комісій представниками від кандидатів в Президенти. «Наприклад Олег Царьов, який нібито дуже відомий, не подав навіть в половину комісій своїх кандидатів. Чи той же Ярош - так само в нього дуже багато членів комісій, які просто не розпочали працювати. Водночас Богомолець, Королевська та Гриценко, забезпечили всі комісії кандидатами», -  заявив він.

Олександр Черненко також відзначив, що раніше згідно з законом «Про вибори» державна охорона була передбачена для всіх кандидатів у Президенти. Але ухвалені нещодавно зміни до законодавства цю норму скасували. «Виникає питання, чому одним кандидатам надана охорона, а іншим ні? Хотілося б, щоб для держави всі були рівні і якщо надається охорона - то для всіх кандидатів», -  сказав він.

Олександр Черненко припустив, що доручення, яке в.о. Президента Олександр Турчинов надав Управлінню держохорони щодо цілодобової охорони лише 6 з 23 кандидатів, є спробою не допустити решту до поїздок в регіони. «Можливо хтось хоче, щоб та сама Королевська менше їздила, чи інші кандидати, які не одержали охорону по Україні», - сказав Олександр Черненко.

Відповідаючи на питання щодо технічних кандидатів, які також балотуються, Олександр Черненко зазначив, що неправильно називати такими, хто не є лідерами перегонів. За його словами, технічний кандидат – це той кандидат, якого використовує інший.   «Якщо кандидат, навіть не є лідером рейтингу, а веде самостійну кампанію, то його важко назвати технічним. Багато з них, розглядають цю президентську кампанію як старт для майбутньої парламентської», - сказав експерт.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Київ,Україна,економіка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.