Батьки мають піти отримати компенсацію за відсутність харчування дітей

17 квітня 2014, 11:32
Власник сторінки
журналіст
0
29

Харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах України, розташованих на територіях радіоактивного забруднення, не здійснювалося з 03.03.2014, оскільки не було проведено вчасно процедуру відкритих торгів на закупівлю послуги з харчування.

Процедура не була проведена вчасно у зв’язку зі зверненням учасників торгів щодо порушень законодавства при проведенні закупівель.

Таку відповідь отримав на своє звернення щодо причин припинення харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, отримав від Міністерства освіти і науки України та від Міністерства соціальної політики України.

Оскільки дітей протягом місяця не годували, Мінсоцполітики направлено до регіональних органів соціального захисту населення 43,05 млн. грн. для своєчасної виплати грошових компенсацій батькам потерпілих.

Так, дітям, які не забезпечені гарячим харчуванням у навчальних закладах, буде здійснено виплату щомісячної грошової допомоги у розмірах: у віці від 6 до 10 років – 180 грн., від 11 до 14 років – 185 грн., від 15 до 18 років – 190 грн. на місяць, пропорційно навчальним дням.

Для отримання вказаної компенсації батькам слід звернутися до регіонального органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із відповідною заявою та довідкою із навчального закладу. Як повідомили мені на моє звернення, Державним органам соціального захисту населення у регіонах дано відповідне доручення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.