Тимошенко підтримує вимогу нардепів щодо швидкого призначення нових керівників р

16 квітня 2014, 13:34
Власник сторінки
журналіст
1
47

Хочу з’ясувати причину не призначення більшості голів районних державних адміністрацій м. Києва.

Вчора на засіданні фракції «Батьківщина», яка проходила за участі Ю.Тимошенко, я з В. Яворівським звернули увагу лідера партії на те, що вже понад місяць тому депутати та представники громадськості подали голові КМДА В. Бондаренку кандидатури на посади голів районів. Він, на основі спільного бачення, передав ці кандидатури в Кабмін, Кабмін затвердив їх і передав в Адміністрацію Президента. Проте, з десяти кандидатур затверджено лише три. А інші райони, в тому числі і Оболонський, в якому я був обраний нардепом, залишаються під керівництвом лояльних попередній владі регіоналів.

Юлія Володимирівна була здивована почутим, адже вона вважала, що кандидатури на посади голів РДА досі не були узгоджені і не подані головою КМДА В.Бондаренком. Тому обіцяла вирішити це питання якомога швидше.

Можливо, питання затягує хтось з клерків і через нього районами досі керують регіонали? Наприклад, документи просто не передаються на підпис в.о. Президента.

Крім того, на фракції обговорювалося питання крайньої необхідності проведення виборів мерів у два тури. Відповідне питання підтримали всі депутати фракції і вирішили, що треба зробити все можливе, щоб кияни і жителі інших міст України обирали мерів у два тури.

Як відомо, питання про вибори мерів у два тури виносилося на розгляд Парламенту більше 10 разів, але воно жодного разу так і не було проголосоване в другому читанні. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.