Мрії допоможуть досягти конкретного результату

29 квітня 2024, 11:32
Власник сторінки
Со-основатель FoodEx
0
21
Мрії допоможуть досягти конкретного результату
Дмитро Стрижов

Світлана Котенко, співзасновник сервісу доставки здорового харчування FOODEX, коуч зі зниження ваги, біохакер, запрошує до розмови гостя, який досяг у житті крутих результатів.

 Цього разу у проєкті «Стиль життя успішної людини» про секрети досягнення успіху розповів Дмитро Стрижов, СЕО, засновник та член Advisory Board холдингу охоронних підприємств ««Sheriff»», український IRONMAN.

Дмитро побудував бізнес в Україні, пройшов шлях від зайвої ваги до крутих результатів у спорті. У нього щаслива родина і троє дітей. Його компанія є лідером у сфері служб безпеки на українському ринку. Понад 23 000 об'єктів під захистом «Sheriff».

Світлана Котенко: "
Дмитре, що для вас успіх? Як ви ставилися до успіху раніше і що для вас успіх зараз?"

Дмитро Стрижов: "Років 15,20, 25 тому це була персоналістична історія. Мене цікавив мій успіх: швидше, більше, якісніше. Зараз мене більше цікавлять успіхи моїх дітей, команди, з якою я працюю, того світу, що мене оточує. Навіть успіхи української «Дії» мене дуже надихають. Це те, що навколо мені й робить життя кращим. Ми рік працювали та запустили мобільний додаток «Шериф-SOS». Я від нього отримую масу задоволення. Це була важка командна робота. І зараз я радію нашому спільному успіху."


Світлана Котенко: "В Україні створюють круті речі, а ми, українці, часто не знаємо про них! Ви точно про те, щоб досягати цілей, конкретного результату. Яка ваша секретна формула?"

Дмитро Стрижов: "Вона дуже легка: мрія, ціль, реалізація, дисципліна виконання. Спочатку ти мрієш, визначаєш, що ти хочеш у житті, в різних сферах. Далі ставиш цілі. І далі наступає реалізація, вона ж — дисципліна виконання. Важливу роль грає команда, я називаю їх команда спецназ. В принципі, все. Я на собі перевірив – цикл будь-якої мрії чотири-шість років. Якщо це твоя мрія. Коли ти чітко знаєш свої мрії, і далі поставив цілі, ти не береш на себе зайвого. І отримуєш задоволення від того, чим займаєшся. 

Цілі, це теж легко, люди їх нормально ставлять: відсьогодні перестаю палити, вчасно лягаю спати, займаюсь спортом. А от на реалізації, на дисципліні виконання, на жаль, сиплються."


Світлана Котенко: "Як на дисципліні виконання не посипатись?"


Дмитро Стрижов: "Самодисципліна. Ще складніше, коли командна робота. Треба закохати у мрію всю команду. Щоб ціль розділила вся команда. І до цілі дисципліновано рухалась. Це вже мегарівень. Чому люди сиплються на дисципліні виконання? Важко сказати. Невіра в себе, неможливість сконцентруватися на головному. Що мені допомагає — чітке розуміння того, чого я хочу. Я дуже щаслива людина, мене все влаштовує, крім війни. На яку я, на жаль, не можу вплинути.

Я займаюсь тим, чим хочу. Це найбільша радість в житті. Коли ти знаєш, чого ти хочеш, і займаєшся цим."

Світлана Котенко: "Перенесімось в ту точку, коли ви були незадоволені власним життям. Ви колись ділилися, що у вас була зайва вага. Коли дивишся на вас зараз, не віриться. Що тригернуло вас змінити фізичний стан здоров’я? Коли була максимальна вага?"

Дмитро Стрижов: "Я важив у 2008 році 102 кілограми 300 грамів при зрості 173 сантиметри. Зайвої ваги було майже 30 кілограмів. Тригернуло декілька моментів. Погано почувався, підіймався тиск до 150, через перетискання нервів віднімалась то права, то ліва нога. Народилася донька. Дітям некомфортно, коли батьки не дуже виглядають. Я розумів, що треба приводити себе в порядок.
У 2019 році став віце-чемпіоном світу серед СЕО – крупних світових компаній."

Світлана: "Це дійсно круто. Між зайвою вагою та "Ironman" — провалля. Ви реальний приклад, як можна втілити мрію. Як це вписати в режим життя підприємця?"


Дмитро Стрижов: "
 Кожен з нас знайде час на те, що йому дійсно потрібно. Наше життя – це розстановка пріоритетів. Людина займається тим, чим для неї важливо займатись. Поки нема усвідомлення, час втрачається в нікуди. Коли я приходжу на день народження, я часто питаю: «Що тобі за минулий рік принесло радість і задоволення?» Людям буває важко відповісти. Також питаю: «Що ти зробив такого за пів року, що можеш в актив покласти?»

Світлана Котенко: "Який зараз ваш режим дня? Як починається ранок? Що допомагає бути в гарній фізичній та ментальній формі?"

Дмитро Стрижов: "Я ніколи не прокидаюсь по будильнику. Тільки внутрішній будильник. За виключенням, якщо у мене авіарейс, якась поїздка, люди чекають... Природа дала нам можливість відновлення через сон. Я намагаюсь лягати не пізніше 22.00. І прокидатися, коли прокинуся. Якщо я прокинувся о 6.00, і хочу розпочати тренування о сьомій, у мене є годинка. Прокинувся о 6.20 – сорок хвилин читаю. Якщо був важкий попередній день, прокинувся о сьомій, не читаю.

В цей час голова максимально свіжа. З 7.00 до 8.00 тренуюсь. Або фізичне навантаження, або бігове тренування, або велотренування на тренажері. Коли ти позаймався, коли почитав, запустив мозок, ти генеруєш велику кількість думок. Якщо телефон поряд, тут же голосовими записую, щоб не забути. Після 8.00 сніданок. Після 9.00. починається стандартний день"

Світлана Котенко: "Отже: сон, спорт, прокидаєтесь сам без будильника. Як щодо харчування?"

Дмитро Стрижов: "Їм майже все. Намагаюся після обіду себе стримувати щодо солодкого. Бо це моментально впливає на вагу. Щоб не росла вага, треба прибрати спиртне у другій половині дня.  Хочеш випити – пий зранку"

Світлана Котенко: "Робите чекапи?"

Дмитро Стрижов: "Так, раз на рік повний чекап організму, УЗІ внутрішніх органів, УЗІ серця, сосудів, розгорнутий аналіз крові. Певні процедури потрібно чоловікам робити обов’язково. Завдяки цьому ти знаєш свої слабкі місця. Профілактуєш їх, і не дозволяєш слабким місцям стати ще слабшими. Ти розумієш, що в тебе ок і над чим потрібно працювати"

Світлана Котенко: "Дякую, що поділилися власним досвідом. Хочу перейти до питання відносин. Знаю про ваш авторський підхід — сімейні стратегічні сесії. У бізнесі це підприємцям знайомо. А в чому суть в родині?"


Дмитро Стрижов: "Прочитав багато розумних книжок, історичних. Там постійно конфлікти серед родичів, боротьба за владу. А що в сучасному світі? Є велика кількість розлучень, особливо після того, як діти виросли. Був спільний проєкт —діти. А що потім? І далі люди або живуть за звичкою, або розлучаються. І в кожного своє життя. Спало на думку, що це через те, що сім’я не сприймалася як команда. Якщо спільні цілі, спільні мрії є, — ви будете йти до них хоч сто років. Ви будете змінюватись, але будете разом йти.

Всі психологічні аспекти можна подолати, якщо ти на березі все проговорюєш. А берег – це не той момент, коли ти одружуєшся, а кожен рік, коли ти підбиваєш підсумки попереднього року. Ти працюєш над собою. І кожен член сім’ї працює над собою, щоб бути кращим"

Світлана Котенко: "Як технічно виглядає сімейно-стратегічна сесія? Сідаєте і кажете: "зараз буде"?"


Дмитро Стрижов: "За день до сесії важливо не навантажувати голову, мінімально користуватися гаджетами. Зробити детокс, — я це називаю. Погуляти, подихати повітрям, повечеряти. Якщо не вдома, це взагалі ідеально. На наступний день попрацювати, як ми в бізнесі працюємо. Пройтися по точках росту, задати питання: "Що я, як чоловік, можу робити краще, щоб зі мною було комфортніше"? І навпаки. Пройтися, які плани з дітьми, по бізнесу, по саморозвитку. Що для тебе важливо? Що приносить задоволення? Коли вигрузка відбулася, і кожен розуміє, за яку частину проєкту сім’я відповідає, знає спільні цілі, іноді ввечері можна конструктивно промовчати. Тому що обидві сторони знають, до якої мети вони
йдуть"

Світлана Котенко: "Чи задаєте ви собі запитання, в чому сенс вашого життя? Чи знаходите відповідь?"

Дмитро Стрижов: "Років три тому задля саморозвитку я почав практикувати заняття філософією. Ми обговорюємо, що таке дружба, страх смерті, любов, навіть сенс життя. Для себе я розумію, що я хочу від життя, як будувати світ навколо себе максимально якісним. В принципі й місія «Sheriff», який я заснував — робити світ безпечнішим, а життя клієнтів без тривог. 

Це певна місія, яку ми виконуємо"


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: бизнес,интервью,стиль жизни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.