Секретні формули досягнення успіху. Проєкт «Стиль життя успішних людей»

14 лютого 2024, 18:33
Власник сторінки
Со-основатель FoodEx
0
107
Секретні формули досягнення успіху. Проєкт «Стиль життя успішних людей»
Дмитро Александров

Інтерв’ю з бізнесменом і шаманом Дмитром Александровим.

Проєкт від команди FoodEx - «Режим дня, якого дотримуються успішні люди» - це діалог з людьми, які досягають успіху у бізнесі та професійній кар’єрі у нашому мінливому буремному світі та знаходять час для спорту, сім’ї, самореалізації, мрій. Відомі та успішні люди діляться своїми думками про те, як зберігати фізичне та ментальне здоров’я, не опускати руки у найскрутніші моменти життя, все встигати та бути у ресурсному стані.

Співзасновник  сервісу доставки здорового харчування FoodEx, коуч зі зниження ваги, біохакер провела відеозустріч з переможцем американської премії GLOBAL100 REPUTATION AWARDS 2023, мільйонером, шаманом, засновником першого в Україні Ретрит-центру усвідомленого бізнесу, інвестором, підприємцем, ментором, організатором Саміту усвідомленого бізнесу, засновником проєкту “Alexandrov Estate” (інвестування в елітну нерухомість), автором бестселера «Усвідомленість у бізнесі» Дмитром Александровим

Розповідь Дмитра буде цікава керівникам, бізнесменам, менеджерам і всім людям, котрі шукають дієві інструменти для досягнення мети.


Світлана Котенко: - В минулому ви юрист і партнер юридичної компанії, а сьогодні - ідеолог і засновник центру усвідомленого бізнесу. Майстер енергетичних практик, наставник, ментор, шаман, засновник Ретрит-центру і при цьому ви позиціюєте себе як підприємець, бізнесмен, інвестор, я реально знаю про ваші фінансово успішні проєкти з інвестуванням в елітну нерухомість в Греції і це надихає. Сьогодні я буду ставити вам питання, бо дуже хочеться розгадати цю секретну формулу: як вам вдається це поєднати. 

Ми у FoodEx віримо, що успіх вимірюється здоров’ям, і без здоров’я успіх неможливий. Цікаво у вашому розумінні що таке успіх? І як розуміння успіху змінювалось на різних етапах життя?

Дмитро Александров: - Більшість людей йде стандартним шляхом. Тобто ми беремо формулу успіху, яку нам диктує соціальна система, соціум, наприклад: мільйон доларів, вілла на островах, скуплятися в бутіках Італії. Тобто є певний стандарт - лексус чи мерседес бізнес-класу і так далі. Ну і коли всі ці здобутки я пройшов, успіх з точки зору зовнішнього світу був, а внутрішнього наповнення не було. І тут виникло питання щастя. Чи був я щасливим? Втратились стосунки через те, що я багато сидів на роботі, Почались проблеми зі здоров’ям. Хоча я ще в 2000 році познайомився з медитацією, тобто духовні практики у мене були. І коли виникали проблеми я йшов туди, ховався, мені було добре. Але потім повертався в реальний світ - а проблеми знов виникали. І тому моє розуміння успіху змінилась: я зрозумів, що людина успішна, якщо вона виконує своє призначення,  місію, карму.  Чому так? Якщо зовнішній світ міряє успіх в матеріальних здобутках, то стан душі - мир, щастя - воно лише всередині людини. Як ви себе почуваєте? Головне вивчати себе, свою природу. Чи на своєму місті ви знаходитесь? Щастя для кожного індивідуальне. Тому що ми всі різні. Моє призначення - розвіяти міф про те, що духовне і матеріальне це різні речі. Мета звучить так: гармонія між духовним і матеріальним. Думаю, єдиний спосіб донести до людей якусь ідею - це самому бути прикладом, робити самому те, про що говориш.


С.К. - Ви єдиний в моєму просторі, хто показує, що духовне поєднується з матеріальним. Бо зазвичай люди, які захоплюються духовними практиками, не можуть похизуватись матеріальним успіхом. А ви заснували Ретрит центр - місце усамітнення для духовних практик - та Центр свідомого бізнесу, чим   показали, що це поєднується. У вас точно є секретна формула)))! Поділіться і ми допоможемо іншими ставати кращими, щасливішими, заможнішими - а все це впливає на добробут України.

Д.А. - Почнемо з квантової фізики. Я ж скептик і йшов шляхом скептика., проходив все на власному досвіді. Насправді матеріального і духовного світу наразі окремо не існує. Е коливання енергій. Те що ми називаємо матеріальним світом - це уповільнення швидкості енергій до такої, яку ми бачимо. Внутрішні відчуття - це коливання тонкої енергії. Це можна проілюструвати таким прикладом: якщо включити вентилятор на дуже велику силу, лопасті будуть так швидко крутитися, що ви їх навіть не побачите. А якщо ми вимкнемо вентилятор, то вони замруть і нам їх буде добре видно. Ось це і є матеріальний світ. А духовний - лопасті так швидко крутяться, що ми їх навіть не бачимо. І думаємо що його не існує. Але це той самий вентилятор!  Я рекомендую всім подивитись фільм “Досвід Юнга”, і ви побачите як наша свідомість впливає на реальність. У нас є суперсили і таланти, речі, які даються легше. Як це пояснити? Містики пояснюють, що цей досвід ми напрацювали в минулих життях. І кожен має завдання на це життя - отримати досвід певного параметра. Якщо ми відхиляємось від цього завдання, то переходимо у сферу розвитку через страждання. А якщо йдемо шляхом своєї природи, то рухаємося спалахами просвітлення. А відхилення - це проблеми з грошима, проблеми зі стосунками, проблеми зі здоров’ям. І тоді ми відчуваємо внутрішній дискомфорт. Успіх буде тоді, якщо ставити цілі в межах цієї ідеї. Це не значить, що їх буде легко досягати. Але перешкоди будуть долатись набагато легше. 

Я ділю медитації на два види: перша спрямована на ресурс, на відновлення. 20-30 хвилин такої медитації дорівнює 3-4 години глибокого сну. Це один механізм. А другий - коли вам треба отримати підказку - чи інвестувати в цей проєкт, чи працювати з цим партнером. Є дослідження, що в компаніях, де проводять мозкові штурми після медитації - команди віддають на 50% більше ідей ніж тестова команда, яка ці практики не робить. Ось це я називаю ресурсом. Приклад: я не можу продати офіс. Як правило, ми підприємці, стараємося це зробити фізичними діями: збільшити бюджет на рекламу, змінити рієлтор. Наука дослідила, що інтуїція найкраще працює, коли ми знаходимось в стані між сном та реальністю. Моя робота в медитації велась у двох напрямках: перше: я знайшов блоки які були в минулому і гальмували розв'язання цього питання,  і друге - отримав інсайт як це зробити.

Колись мені треба було продати автомийку, яка не продавалась. Я пів року займався практиками, щоб угода все-таки відбулася. І тоді я зрозумів, що цей зв’язок є тотальний. 

Якби я не отримав цих кейсів особистого досвіду, я не міг би відкрити Ретрит-центр, бо у мене не було б впевненості, що це працює. Я зрозумів, що це і є моя місія - розвіювати міф, що духовне і матеріальне - це два несумісні світи. 



С.К. - Люди часто сприймають медитацію як магічну таблетку - помедитував і назавтра питання вирішилось. А насправді там отримується інформація, які дії треба робити в матеріальному світі.

Д.А. - Так, і чим складніше завдання, тим більше потрібно духовних практик, щоб його вирішити. Але й в матеріальному світі потрібно діяти.


С.К. - Поділіться, як при такій завантаженості виглядає ваш режим дня? Що ви робите зранку, в обід, ввечері? Що їсте, що п’єте? Адже я думаю, що це фундамент того, як бути в ресурсному стані. 


Д.А. - Раніше я був настільки м’ясоїдом, що навіть не знав, що овочі та фрукти існують. Був алкоголь, всі завдання вирішувались, як це заведено у бізнесменів, в межах застілля. Але проблеми зі здоров'ям підштовхнули до того, щоб відмовитись від багатьох звичок. Тобто світ підштовхнув мене до змін. Мені вдалось з допомогою медитації прибрати вузол з щитовидки. Змінив процедуру харчування. Зараз я раз на тиждень можу з’їсти рибу, а все інше - це вегетаріанська їжа. Можу по кілька тижнів взагалі не їсти. Тут я користуюсь своїм внутрішнім відчуттям. Я не їм молочне, майже не їм хліб. Іноді їм яйця, але основна моя їжа - зелень та овочі. 


 С.К. - Зараз ви в дуже хорошій формі! І цікаво, як це сталось). А як відбувався процес схуднення? 


Д.А. - Коли я усвідомив, що через зайву вагу (110 кг при зрості 175 см) вже не можу зав’язати шнурки, я почав робити йогу, що було дуже складно. Я ходив до остеопата. Крім того, що я поступово став відмовлятись від важкої їжі, я ввів собі один день розвантаження, щопонеділка я голодував. Також я відмовився від деяких продуктів, в які мені не підходять на аюрведичному рівні, наприклад червоний перець. Я не п’ю каву, чай п’ю лише аюрведичний, а загалом - чиста вода. Дуже рідко фреш, частіше смузі, яке складається з зеленого листя, огірків, авокадо. Не їм цукор, мучне - мінімально. 


С.К. - Ну чай у вас в Ретрит-центрі просто магічний! Я цінителька специфічних смаків і можу сказати, що він дуже смачний.  Тож повернімось до вашого режиму дня: з чого починається ваш ранок, коли ви прокидаєтесь?


Д.А. - Ранок у мене починається з вечора. Треба лягти спати до дев’ятої години.


С.К. - Я все це знаю, але я себе вкласти звечора не можу. Ви завжди так рано лягали?


Д.А. - З дитинства. Я виріс у селі, жив з дідусем і бабусею і взагалі лягав спати о 8 або 8.30. Я так звик. 10 година вечора - це вже для мене крайній строк, мені вже дуже хочеться спати. І відповідно я прокидаюсь о 5 годині ранку або навіть раніше без будильника - я зрозумів що це дуже важливо. Людина проходить певні фази сну, а будильник дзвонить в той час, на який його завели. І ми виходимо з незавершеної фази сну, що вже травмуюча подія. Тому дуже важливо прокидатись без будильника. 

 Зараз до мене теж часто звертаються з приводу режиму дня, де брати ресурс. І перше, що я пропоную - це харчування, добитися, щоб токсини не надходили в організм, а друге - налаштувати сон. Якщо ви зробите лише ці дві речі, то у вас вже буде колосальний прогрес. 

Якщо ми це вже зробили, то наступна важлива ціль - очистити організм, залежно від того, в якому стані він знаходиться. Це можуть бути аюрведичні препарати. Плюс бажано після 17 години не їсти. Є наукові дослідження про те що треба 16 годин розрив між прийомами їжі, щоб в організмі почався процес самоочищення. Це називається модним словом інтервальне голодування. А в ведах це вже давно написано. Аюрведа - це наука про те як правильно харчуватись і запобігати хворобам, а не лікувати їх коли ситуація вже критична. Тобто після 17 тої години треба відрахувати 16 годин - до 10 години ранку бажано не їсти. Тоді все буде добре. Бо токсини не надходять, ви гарно висипаєтесь і відбувається м’яка очистка організму. А ще якщо додати чисту воду - 6-8 склянок в день, а ще аюрведичний чай - наприклад, тридоша, до складу якого входять фенхель, насіння кропу, коріандру. А ще треба налаштувати свідомість. Зранку робити йогу, я роблю 3-4 рази на тиждень, а іноді лінуюсь. Цикл - 40 хвилин йоги та медитація хоча б пів години. На 22 хвилині медитації відбуваються важливі процеси - починає включатись внутрішнє відновлення. Але для новачків треба починати з п'яти хвилин і щодня додавати по хвилинці. Поза для медитації для нас, міських жителів - може бути на стільці. Потрібно, щоб наша свідомість теж була чистою і йога нам в цьому допомагає. Або пілатес, як зараз кажуть. Від сидячого способу життя - автомобіль, комп’ютер - наша енергія блокується. Весь світ - це коливання енергії. Ринок, курс валют - все коливається, немає нічого стабільного. Людина зранку в більш ресурсному стані, після обіду, якщо ми пообідаємо - в менш ресурсному стані. Тому найскладніші завдання треба вирішувати зранку, тоді ККД набагато вищий. І ще я б в дієту додав свіже повітря. Треба гуляти на свіжому повітрі хоча б годину, займатись дихальною гімнастикою. Я це роблю після обіду. Або включити приємну музику і полежати для відпочинку свідомості, в стані трансу й набратись ресурсу. 

Тобто треба змінювати свої звички, розпорядок дня і оточення. Це те що допомагає бути в гарному стані та в ресурсі. 


С.К. - Ми в FoodEx вважаємо, що наша місія - допомагати українцям бути здоровою нацією. Те, чим ви з нами поділилися - це прям план стратегічних дій на цілий рік для підприємця, який хоче бути в ресурсному стані. Тобто те, що ви сказали: ранок починається з вечора, закінчення прийомів їжі до 17 години, інтервальне голодування - зранку сніданок, медитація, йога…

 

Д.А. - Я можу ще трішки додати. Це такі звички щоденні, а ще є чотири горизонти планування: щоденний, щотижневий, щомісячний і щорічний. Я вважаю, що на тижні треба додати якусь процедуру по типу флоатинга. Година якого заміняє 4-6 годин сну. У нас в Києві є флоат-студія, яка надає ці послуги. і я дуже рекомендую. Якщо не флоатинг - це може бути баня або сауна. Масаж. Проведення якісного часу з сім’єю або так званий продуктивний відпочинок - той відпочинок, який дає ресурс. Прогулянка по лісу на лижах. Хоча б три години на тиждень, коли ви додатково відновлюєтесь. Це тижневий горизонт планування. 

Якщо брати щомісячний - то це або поїздка в місце сили, або оздоровча поїздка, або туристична поїздка, але та, яка не пов’язана з важкою їжею та алкоголем або з гулянкою. Ми повинні вивчати свою країну. У нас в Україні багато прекрасних місць. Бажано в компанії людей які близькі вам по цінностях або зі своєю сім’єю. Або проводити дні тиші та дні усвідомленості. Я пропоную прочитати книгу “Кармічний менеджмент” або “Карбувальник діамантів”. Дні тиші - це робочий день для підприємця. Адже основна робота підприємця - це ідеї та приймати рішення. Відповідно, день тиші - коли ми виходимо з зовнішніх процесів і концентруємося на своїй інтуїції.


С.К. - Але це велика розкіш - коли і так не встигаєш свій список задач зробити - серед тижня цілий день мовчати! А в вихідні тоді не вистачить часу на сім’ю. Як ви це вписали в ваш режим життя?


Д.А. - Це потрібно робити хоча б раз на місяць, бо ви дуже серйозно відновлюєтесь і це дає можливість зосередитись на надскладних завданнях. Треба вийти зі світу, де весь час хтось хоче забрати нашу увагу і звернути увагу на себе. Дні усвідомленості - це ціла лінійка, дні тиші - як один з варіантів. День уваги, день равлика - це коли ми все робимо у два рази повільніше, ніж зазвичай. Це важливо, тому що тоді ви стаєте суперуважні й помічаєте супер маленькі речі, і в такі дні ви розумієте, де потрібно зробити покращення. 


С.К. - Зрозуміло, що в вашому ретрит-центрі атмосфера сприяє проведенню дня тиші. А як ви влаштовували собі дні тиші, коли у вас не було ретрит-центру? 


Д.А. -  Я домовлявся зі своїми близькими або їхав в будинок друга в село, де ніхто не жив і проводив там час наодинці. Я навіть рекомендую людям це робити вдома, головне, щоб це було спокійно. 


С.К.  - А як же це не дивитися Інстаграм? Це ж тряска буде)))...


Д.А. - А отак. Треба прокачувати. Адже інформація - це та їжа зовнішня, яка потім формує нашу. реальність. Відповідно нам треба навчитися керувати своєю увагою в цьому нам теж допомагає медитація. 

А ще є планування на рік. І там я включаю панчекарму - це процедура аюрведична по очищенню організму яка займає від 10 до 14 днів. В Києві є дуже гарні фахівці. Там масаж поєднується з правильним харчуванням, і це дуже відновлює. Це допомагає повністю очистити організм від токсинів, а ще ви займаєтесь йогою і медитацією щодня для очищення свідомості. Після цих днів ви просто літаєте. Реально ресурс відновлюється. Якісь складні питання, роздратування - все це йде і не повертається. 


С.К. - Отже, в заключення нашої розмови, як вам прийшла ідея  ретрит (духовні практики)  і бізнес поєднати разом?


Д.А. - Коли я вперше в житті проводив два тижні тиші (п'ять років назад), до мене прийшла ідея відкрити центр усвідомленого бізнесу. Я не знав, як воно буде реалізовуватись, але я вже слухав себе і розумів, що тут є потенціал. З минулого року і до цього часу в Ретрит центрі пройшло 18 заходів. Як правило, у людей немає такої практики як дні тиші або бізнес ретрити. Ми зробили центр спеціально близько від Києва, щоб людина могла приїхати, розвантажитись і повернутись до роботи. Ми просуваємо цю ідею і створюємо новий напрямок: концепція усвідомленого бізнесу. І я бачу що це відгукуються. Люди розуміють, що їм щось треба і не знають що. 


Світлана Котенко: - Дякую за вашу щирість, відвертість, за те що йдете своїм шляхом! І Я впевнена, що той, хто хоче змінити життя, знайде в нашій з вами розмові план дій.  Добре, що ви показуєте, що матеріальний успіх і духовність це дві гілки одного стовбура.


Дмитро Александров: - Світлано, дуже добре що ви розвиваєте свій бізнес FoodEx, бо їжа - це саме те що підтримує нас в ресурсі. І я хочу сказати людям, що кожна ваша ідея - це ваша ідея, і не треба її знецінювати! Треба йти своїм шляхом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.