Обман при купівлі авто: як не зіткнутися з шахраями, розповіла «Призова Варта»

18 червня 2021, 09:19
Власник сторінки
0
63

Дійти до етапу купівлі автомобіля дуже складно. Необхідно вивчити основи його роботи, отримати права, зібрати бюджет. Тоді, нарешті, можна гордо називати себе водієм.

Що робити, якщо весь план руйнують шахраї? «Призова Варта» поспілкувалася з професіоналом в автомобільній галузі, щоб дізнатися, як уникнути обману при купівлі авто.

Гостем нового інтерв'ю проєкту «Призова Варта» став керівник філії автосалону "AutoPodium" Шкуренко Олег Володимирович. Герой відео разом з колегами не перший рік займається продажем автомобілів. Його досвід дозволив дати відповіді на питання ведучого, розкрити деякі секрети і цікаві факти. Наприклад, Олег Володимирович озвучив корисні поради тим, хто купує авто:

ü При обмеженому бюджеті можна купувати авто з пробігом.

ü Щоб уникнути обману, обирайте спеціальні автосалони, які торгують автомобілями з пробігом.

ü Якщо не використовуєте послуги салону, ставте власнику машини якомога більше питань. Слідкуйте за тим, як багато інформації він надає про авто, яке продає.

ü Для перевірки купленого авто, вибирайте СТО за відгуками або зверніться за порадою до знайомих.

ü Не погоджуйтеся купувати авто за дорученням. Найчастіше, цей метод використовують шахраї.

Також, корисні поради Олега Шкуренко добре доповнюють рекомендації з офіційного сайту служби безпеки «СІРІУС»:

·        Купуючи авто, обов'язково перевірте, чи не було воно викрадене, чи не знаходиться воно в розшуку. Тут варто звернутися до співробітників ДАІ, тільки вони компетентні в цьому питанні.

·        Перевіряйте повну справність авто і наявність картки техогляду.

·        Коли вирушаєте на перегляд авто, не беріть із собою весь накопичений бюджет. Вас можуть пограбувати!

·        Остерігайтеся занадто низької вартості авто. Як правило, ціна відповідає якості. Або машина має багато недоліків, або вас намагаються обдурити.

Часто аферисти працюють у парах – посередник і «продавець». Перевірка авто і передача грошей відбувається де завгодно, наприклад, біля під'їзду. Людина на радощах забуває про папери, передає гроші. Коли згадує про документи, власник машини обіцяє через кілька хвилин їх винести. Через якийсь час посередник теж зникає, щоб «поквапити власника». У підсумку, спільники збігають з грошима. Пізніше в поліції людина виявляє, що купила викрадений автомобіль без документів.

Ми назвали далеко не всі підводні камені, про які потрібно знати автомобілістам. Щоб отримати ще більше інформації, переходьте за посиланням і дивіться повну версію інтерв'ю «»: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: автосалон,обман,прибыль,расследования,аферисты,брокер,автомобиль,покупка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.