Дизайн інтер’єру 2020: нові тренди

17 лютого 2020, 21:47
Власник сторінки
kseniya.sladkevych@gmail.com
0
65
Дизайн інтер’єру 2020: нові тренди
Виставка Maison & Objet. Фото з сайту https://luxus-plus.com/

Якщо ви давно планували «освіжити» свій інтер’єр, але ніяк не могли визначитися, що ж такого привнести в атмосферу свого помешкання, то саме зараз настав момент

Якщо попередні роки нас не тішили нічим принципово новим (ті самі гострі кути, чітка геометрія, гексагон, латунь, лаймові листи), то на цей рік професіонали і лідери індустрії представили нові цікаві рішення, які кардинально відрізняються від всього того, що вже набридло. І кожне з них може по-справжньому освіжити наш простір.

Отже, які тенденції оновлення інтер’єру у 2020 році?

№1: Темою номер один стає перетворення робочого простору. Працювати в закритих кабінетах нині не модно і навіть вважається шкідливим. Тепер ми це робимо в спальні, їдальні і, навіть, у вітальні. В моду входять різні відкриті мобільні рішення.

№2: Новою тенденцією стає відмова від чітких форм і гострих кутів. Скругляємо все, форму кола, арки використовуємо всюди, від люстр до меблів. При цьому, ми не обмежуємося тільки деталями, наприклад, ручками. Але й змінюємо саму форму предметів.

№3: Ідея усвідомленого споживання, яка зараз поширюється на всі сфери нашого життя, також залишила свій слід в дизайні інтер'єру. Новий тренд — відкриті полиці і відкрите зберігання. Можливо, не найпрактичніше рішення для тотального застосування, проте поєднання прихованого зберігання і відкритих полиць також буде виглядати дуже стильно. Отже, стелаж 2020 року — це конструкція зі світлого необробленого дерева з округленим верхом і відкритими полицями та нішами.

№4: Модним матеріалом стає віденська соломка. Її  використовуємо в оформленні стін, робимо з неї перегородки, додаємо до предметів меблів. Матеріал дуже легкий, майже невагомий, і створює цікаві ефекти при взаємодії зі світлом.

№5: Нову популярність набирає терраццо. Цей матеріал створюється з вапна з вкрапленням інших мінералів і кольорового скла. Зазвичай, з нього виготовляли кераміку, використовували на підлозі і стільницях. Нині він присутній в стінних панелях і в малюнку шпалер.

№6: Основним матеріалом стає світле необроблене дерево. Без тонування чи морилки, максимум — прозорий лак або віск.

№7: Популярною стає пробка, як сам матеріал, так і текстура-імітація. З нього робимо навіть ткану оббивку, сумки і прикраси для інтер'єру.

№8: Замість повної відмови від пластику через його не екологічність, з біопластику створюються унікальні неповторні предмети меблів, які підтримують ідею переробки шкідливих матеріалів.

№9: Відходить із вжитку латунь. Натомість, використовуємо скло і нейтральні прозорі матеріали.

№10: Ретро мотиви кінця 70-х і початку 80-х років. Саме звідти в сучасний інтер'єр потрапили дзеркала і скло з переливами і тонуванням, а також плюш і оксамит. 

№11: На зміну чітким формам ар деко і гексагона в моду увійшов орнамент «риб'яча луска», з округлими завершеннями в стилі 70-х років.

№12: Іще одним трендом стають графічні оптичні ілюзії. Якщо раніше чорно-білу палітру використовували в стилі скандинавського мінімалізму, то тепер в тренді гра з формами, що дійсно перетворює простір.

Сподіваюсь, що представлені ідеї допоможуть вам в бажанні освіжити простір навколо себе, що, як відомо, сприяє «перезавантаженню» мозку, нервової системи та позитивно впливає на здоров'я.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: интерьер,тренды,дизайн интерьера
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.